Utviklingsavdelingen øker staben

Martin Jensen ønsker Børt Rakfjord og Jonas Aune Sundet velkommen til Sandefjord Fotball og utviklingsavdelingen.

Annonse:

Sandefjord Fotball styrker utviklingsavdelingen inn mot 2020-sesongen, og har nå ansatt nye keepertrenere som skal bistå på U21 og G16. Leder av utviklingsavdelingen Martin Jensen er strålende fornøyd, og sier følgende om satsingen:

- Vi har lenge ønsket å få til et bedre treningstilbud og styrketreningsprosessen til våre keepere i utviklingsavdelingen. I 2019 gjorde Sven Moen Rui en kjempe jobb ved å samle alle keepere fra treningsgruppene våre to ganger i uka. Det at vi nå får tilknyttet en fast keepertrener på hvert av lagene, gjør naturligvis at den individuelle oppfølgingen til keeperne blir tettere og forhåpentlig setter enda mer fart i utviklingen av de talentfulle keeperne som vi har i klubben vår. Med Børt Rakfjord får vi inn en person med stor erfaring og gode referanser fra flere år som keeperansvarlig i Ørn-Horten. På G16 får vi med oss Jonas Aune Sundet som i fjor var keeper og keepertrener i Sandefjord Ballklubb, i tillegg til å gjøre oppdrag på landslagsskolen G14 og G13. Vi gleder oss stort over at Børt og Jonas har signert for oss, og ønsker dem velkommen til Sandefjord Fotball´s utviklingsavdeling. 

Børt Rakfjord

Børt har en lang fartistid innen fotballen, er 50 år og jobber til daglig i Color Line Marine AS/ STUB Sandefjord. Børt har erfaring gjennom juniornivå i FK Ørn Horten, og talentgruppen der som var en foregangsklubb for talentutvikling i Norge gjennom 80-tallet, han har også spilt 2.divisjon og eliteseriefotball. Han ble tidlig hospitert og trente med Moss i Eliteserien som Juniorkeeper periodevis før han ble hentet fast til tippeligaen som 20 åring. Har alltid vært keeper både fotball og håndball messig, og fikk beskjed av NFF om å velge retning før en landslagssamling. Da ble fotball den store lidenskapen.

Han har vært keepertrener blant annet i junioravdelingen til FK Ørn Horten, Moss og FK Jerv. Med dette har han opparbeidet seg en solid kompetanse, og har de siste årene vært keepertrener for barn og unge, senior kvinner og senior menn a-lag i Ørn Horten. 

Vi har tatt en prat med Børt om hvorfor han nå velger å bli med i Sandefjord Fotball: 

- Jeg gleder meg selvfølgelig til å være tilbake i en eliteserieklubb, jobbe med keepere som allerede er dedikerte og videreutvikle keepere i SF til aldersbestemte landslag og inn mot eget A-lag. Min viktigste jobb er å få frem keepertyper som takler utviklingen til den moderne keeper rollen, fremtidens keepere skal ikke bare håndtere den tradisjonelle keeperrollen vi kjenner til. Men også tilegne seg et meget høyt teknisk spillende nivå også som utespiller. Fremtidens fotballkeepere vil være den posisjonen på banen hvor utviklingen innen fotball vil være størst synlig de nærmeste årene. Keepers oppgave blir kompleks, bunnsolid mellom stengene og en synlig playmaker sammen med forsvaret – og der må våre keepere i SF være først og best allerede fra tidlig Jr nivå. Vi skal ha de beste skolerte tekniske keepere, men vi skal også ha de beste keeperne som spillende keepere med en solid spillforståelse for fremtidens fotball. Og når jeg isolert tenker U 21 keepere, så bør de være på så høyt nivå at overgangen til A lag er minimal. Det å utvikle keepere til den 12 mann på banen, få frem tekniske, offensive keepere inn i fotballens fremtid er noe jeg gleder meg stort til å utvikle for SF. Og der ligger det mye hardt arbeid og venter på keeperne for å henge med i utviklingen.

Jonas Aune Sundet

Jonas er 29 år, og kommer opprinnelig fra Vallersund i Trøndelag. Har vært bosatt i Kodal siden 2010, har samboer og ett barn. Når det gjelder idrettskarrieren, så startet det hele i Jøssund IL. På seniornivå, så har han spilt aktivt i FK Fosen, Andebu, Fram Larvik og Flint Tønsberg. Jonas har også vært hovedtrener både i Kodal IL og Andebu IL, og vi kan nå kalle ham en skikkelig fjording. Det siste året har vår nye keepertrener for G16 jobbet sammen med Alexander Gabrielsen og Enric Valles i Sandefjord Ballklubb.

Vi har tatt en liten prat med Jonas om hva han tenker om å komme til Sandefjord Fotball:

- Jeg brenner først og fremst for å jobbe med sultne unge fotballspillere. Mitt mål er å hjelpe de i utviklingen sin, slik at de kan nå maks ut av potensialet sitt. Selv fikk jeg ikke keepertrener før jeg var fylt 24 år og gikk til Fram Larvik, og jeg vet derfor hvor viktig det er med oppfølging fra ung alder. Både mitt og klubbens ønsker er å få opp egne keepere fra eget akademi, og opp i A-troppen på sikt. Jeg ser frem til å hilse på våre unge keepere, hvor jeg allerede kjenner noen fra før. Selv gleder jeg meg til å utvikle meg som keepertrener da jeg er ganske fersk i gamet, men mitt største fokus er helt klart våre unge og talentfulle keepere som skal få en god og tett oppfølging. 

Annonse fra Eliteserien: