Ung trio med A-laget: – Vi lærer hver eneste dag

De har fått mer tid med A-laget i vinter enn de drømte om. Lørdag spiller de treningskampen mot Arendal, og neste uke reiser Peder (16), Jørgen (17) og Lars (18) til Marbella på treningsleir.

Annonse:

– Vi fikk melding på mobilen denne uka at vi blir med på treningsleiren til Marbella. Veldig moro, sier Jørgen Kili Fjeldskår.

Den lovende backen fra Nanset er bare én av mange nye akademispillere som nå får treningstid og spilletid med Martí Cifuentes´ mannskap.

Før sesongen ble Henrik S. Falchener (16, fra Flint) og Martin Andersen (17, Halsen) løftet permanent opp i A-stallen.

To og tre år etter at de kom til Sandefjord Fotballs utviklingsavdeling, er også Store Bergan-duoen Lars Markmanrud og Peder Meen Johansen på A-trening på daglig basis.

Nå venter også en Marbella-tur for gjengen.

– Veldig moro, veldig stort. Vi forventet jo ikke det i det hele tatt, sier Peder.

Mesterlære

Gjennom vinteren har de fått verdifull erfaring med A-laget. Jørgen hadde mange A-treninger også i fjor.

– Det er lærerikt, veldig lærerikt. Intensiteten er jo mye høyere, og vi lærer spesielt mye av de eldste spillerne, sier Jørgen.

Peder nikker og er enig.

– Det handler om små detaljer hele veien. Defensivt har jeg eksempelvis lært mye om hvordan jeg skal forsvare med én mot én. Gjør du ikke det ordentlig på dette nivået, blir du gått av altfor enkelt, understreker Peder.

Kravene er tøffere, tempoet høyere, men Cifuentes og hans team legger godt til rette for at de unge talentene skal mikses inn på en god måte.

Her er ingen kjegler. Alle spillere coaches og veiledes med samme iver og innlevelse. Og lagene blandes slik at de unge kan få mesterlære av de eldre.

På fredagens trening fikk Jørgen og Lars igjen spille sammen med kaptein Lars Grorud i forsvaret. Med prat og tilstedeværelse påvirker Grorud spillerne rundt seg. I pausene deler han ut ros for det som var bra, tips for det som bør korrigeres.

Samarbeid med skolen

– Det er helt suverent. Vi forsøker bare å ta til oss så mye som mulig, så raskt som mulig. For hver trening, tar du nivået litt bedre, sier Jørgen.

Mange tilskuere og motspillere har vært synlig overrasket når ikke altfor ruvende Peder har kommet innpå for SF denne vinteren.

Med en skarp og rask fotballhjerne har han raskt satt dem på plass ute på banen.

– Det handler om å la ballen gå hurtig, ta raske valg, tenke raskere enn andre, forteller 16-åringen.

Og når vi først er inne på å bruke hodet: For unge spillere er det en vanskelig kombinasjon å kombinere skolearbeid på videregående med A-lagstreninger på dagtid.

Med god tilrettelegging, mer kveldsarbeid og et nært samarbeid med Sandefjord VGS, går det likevel greit, skal vi tro gutta.

– Det går fint. Jeg holder snittet mitt på seks, smiler Peder Meen Johansen.

A-laget spiller to treningskamper før avreise til Marbella. Lørdag 15. februar kl 14.00 er Arendal motstander på Gamle stadion. Onsdag venter KFUM på Ekeberg i Oslo.


Annonse fra Eliteserien: