Tapte på overtid mot Sogndal

(Sogndal - Sandefjord Fotball 3-2) Guttane kjempet med én mann mindre i en omgang og så ut til å få med seg ett poeng i Sogndal. På overtid scoret hjemmelaget seiersmålet.

Til kampen mot Sogndal gjorde hovedtrener Lars Bohinen ett bytte på laget som hadde startet mot Odd forrige helg. Toppscorer Flamur Kastrati var tilbake i startoppstillingen til fordel for Erik Mjelde etter å ha sonet ferdig karantenen han pådro seg mot Aalesund.

Tok ledelsen

Guttane vartet opp med en frisk åpning i saftbygda. Joackim Olsen Solberg sto for kampens første store mulighet etter 12 minutter. ”Jokke” fikk drømmetreff fra omlag tjue menter, men Sogndal-keeper Mathias Dyngeland viste hvorfor han nylig ble tatt ut i den norske landslagstroppen da han fikk en hånd på ballen.

Annonse:

Det skulle likevel ikke ta lang tid før de tilreisende Sandefjordingene skulle få noe å juble for. Pau Morer svingte inn et lavt frispark inn i feltet til hjemmelaget. Dyngeland bokset ballen rett i beina på Kjetil Wæhler før ballen trillet i mål, og dermed 0-1 til guttane.

AH5_7018
0-1: Pau Morer slo innlegget som sørget for at guttane tok ledelsen på Fosshaugane. (Foto: Digitalsport)

Bare minuttet etter at guttane tok ledelsen utlignet hjemmelaget. Christer Reppesgård misset på en ball i bakrom og Martin Ramsland satte ballen mellom beina på Ingvar Jónsson.

Sødlund med nydelig scoring

Victor Demba Bindia var fryktelig nære ved å sende oss tilbake i ledelsen like før halvtimen var spilt. Bindia snappet opp ballen etter en corner, dessverre for gjestene traff skuddet til senegaleseren stolpen.

Etter 38 minutter tok vi igjen ledelsen i Sogndal. André Sødlund driblet seg elegant fordi et par Sogndal-forsvarere før han hamret ballen i mål bak en sjanseløs Martin Ramsland.

AH5_7220
1-2: André Sødlund jubler sammen med kaptein Håvard Storbæk. (Foto: Digitalsport)

Det så lenge ut til at vi skulle gå til pause med en 2-1-ledelse, men den gang ei. Sogndal-spiss Martin Ramsland gikk i bakken like innenfor vår sekstenmeter i duell med Reppesgård. Dommeren dømte straffespark og direkte rødt kort til Reppesgård. Gilbert Koomson omsatte straffen i mål og dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-2.

Poenget glapp på overtid

2. omgang bar preg av at bortelaget var redusert til ti mann. Hjemmelaget var det førende laget, selv om det slet med kreativiteten fremover. Guttane forsvarte seg meget godt helt til kampens siste tillagte overtidsminutt.

Sogndals innbytter Bendik Bye mottok ballen inne i feltet og hamret inn seiersmålet fra tolv meter. Dermed endte alle poengene i Sogndal.

AH5_7739 (1)
SKUFFET: Guttane gikk skuffede av banen etter kampen mot Sogndal. (Foto: Digitalsport)

Kampfakta

Eliteserien 12.runde
Sogndal - Sandefjord Fotball 3-2 (2-2)
Fosshaugane Campus
Tilskuere: 2463
Dato: 4. juni.

Mål: 0-1 Wæhler, selvmål (14´), 1-1 Ramsland (15’), 1-2 Sødlund (39’), Koomson, straffe (45’), 3-2 Bye (90')

Gule kort: Jónsson, Birkelund (Sogndal) Vallès (SF)

Rødt kort: Reppesgård (SF)

Sogndal (3-4-3): Mathias Dyngeland - Per Magnus Steiring, Kjetil Wæhler, Ulrik Fredriksen (Bye 78’) - Taijo Teniste, Eirik Birkelund, Chidiebere Nwakali, Kristinn Jónsson (Skaasheim 60’) - Gilbert Koomson, Martin Ramsland, Eirik Schulze (Næss Lund 90’)

Sandefjord Fotball (3-4-3): Ingvar Jónsson – Abdoulaye Seck, Christer Reppesgård Hansen, El-Hadji Gana Kane – Victor Demba Bindia (Kebbie 76’), Enric Vallès, Håvard Storbæk, Joackim Olsen Solberg – Pau Morer (Kurtovic 66’), Flamur Kastrati (Mjelde 85’), André Sødlund