Tap i Sarpsborg: – Jeg så mye positivt

Sarpsborg 08 - Sandefjord 3-1 (2-0): Ti dager før seriestart fikk Martí Cifuentes mest positive svar i lørdagens treningskamp. Men det er ting å rette på før alvoret begynner.

Annonse:

– Det var mye positivt i dag, og i de fleste faser er vi fullt på høyde med Sarpsborg. Men spesielt før pause er vi for ustabile i forsvarsspillet vårt, og det er ikke bra å slippe inn tre mål. Der har vi en jobb å gjøre, sier SF-treneren etter kampen.

Etter en jevnspilt første halvtime, tok hjemmelaget ledelsen ved Mustafa Abdellaoue. SF var i ferd med å bygge opp et flott angrep da en pasningsfeil midt på banen ga sarpingene en kontringssjanse. Den tok de vare på.

– Kanskje var det offside, men vi bruker ikke tid på det. Vi må ha fokus på det som vi kan gjøre noe med, sier Cifuentes.

Kort tid etter var Erik Næsbak Brenden nær ved å utligne. Nok en gang satte SF i gang spillet bakfra, og den lange crosseren fra William Kurtovic ga Brenden muligheten. En tunnell senere var han alene med keeper, men skuddet gikk over.

I stedet økte Sarsborg til 2-0 i sitt neste angrep.

– Jevne kamper avgjøres på små marginer og avgjørelser, og vi hadde ikke alle med oss i dag. I dag er vi mest glade for å ha møtt en ordentlig motstander, fått kjenne på nivået igjen, og så må vi lære av våre feil fort, sier SFs hovedtrener.

For 2. omgang ble heller ikke helt som ønsket. En frisk og positiv Brenden reduserte for bortelaget få minutter inn i omgangen, men en ny feil i egen frispilling ga Moa Ofkir sjansen til å score mot gamle lagkamerater. Den tok han godt vare på.

Onsdag kl 18.00 spiller SF sin andre og siste treningskamp før serieåpningen mot Odd. Kampen går uten publikum hjemme på Sandefjord Arena.

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Lars Grorud, Marc Valés, Anton Kralj – Zé Eduardo, Emil Pálsson, William Kurtovic – Erik N. Brenden, Rufo, Kristoffer Normann Hansen.

Benyttede innbyttere: Sander Risan, Sander Moen Foss, Vidar Ari Jónsson, George Gibson og Sivert Gussiås.

Annonse fra Eliteserien: