Solberg Nilsen i vinden

Herman Solberg Nilsen (19) kan feire sin første profesjonelle kontrakt med å starte i sin fjerde kamp på rad når Sarpsborg kommer på besøk.

Unggutten Herman Solberg Nilsen hadde i forkant av årets sesong kun èn cupkamp for Sandefjord, men etter skader og suspensjoner på vingbackene bydde muligheten seg for larviksgutten.

Nå har nittenåringen tre fulle kamper i serien på rad og gjør seg klar til sin fjerde start mot Sarpsborg 2. pinsedag.

Den tidligere Nanset-gutten er selv veldig fornøyd over å ha fått sjansen.

- Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten av trenerne, og føler jeg har gjort en god figur i de kampene jeg har fått spille. 

Etter å ha startet med 5. divisjonsspill for Nanset som guttespiller meldte han i 2016 overgang til SF. At han nå har spilt seg hele veien opp til A-laget har nok ikke kommet gratis da unggutten, som bor 50 meter fra Fagerli kunstgress, har tilbrakt utallige timer på den lokale banen.

Stolt over kontrakten

Solberg Nilsen har nå signert sin første proffkontrakt noensinne og er naturligvis en kry ung mann. 

- Jeg er stolt av å signere for Sandefjord, sier han og legger til at kontrakten kan bli en signaleffekt for flere av lagkameratene på de yngre lagene.
- Det er så klart motiverende for min egen del, men er også veldig viktig for andre unge som ser at det er mulig å komme opp i systemet og realisere drømmene sine.

Vingbacken legger heller ikke skjul på at han nå ikke skal gi fra seg rollen sin med det første.

- Ønsket er at plassen (høyre vingback, red. anm.) skal bli min. Jeg har gjort det greit i de siste kampene, så hvis jeg fortsetter sånn her blir den siden min.

Annonse fra Obos-ligaen: