Sent, men godt – nå venter Vålerenga på Marbella

Sandefjord Fotball - Nybergsund 2-0 (0-0): To sene scoringer av Rufo og George Gibson sørget for seier i den siste treningskampen før Spania-oppholdet.

Et ungt SF-lag styrte det meste av det som skjedde på Gamle stadion onsdag, men det skulle ta 85 minutter før Martí Cifuentes´ unge mannskap fikk hull på byllen.

Rufo på straffe

Rufo scoret sikkert på straffesparket etter at Vidar Ari Jonsson ble felt. Og to minutter på overtid doblet George Gibson ledelsen da han bredsidet inn det flate innlegget fra Marcus Victorio, 19-åringens andre mål på like mange kamper.

Fram til da hadde SF hatt ballen det meste av tida, men uten å skape de store sjansene mot et hardtkjempende Nybergsund.

Nærmest i første omgang kom Kristoffer Normann Hansen da han dro seg fri på venstrekanten, men skuddet gikk rett på keeper.

Det samme mannskapet – minus Henrik S. Falchener (17) som måtte ut med en skadet skulder rett før hvilen – åpnet andre omgang friskt.

Wembangomo dro seg rundt på høyre, men fant ikke den forløsende pasningen. Rett etterpå testet Emil Pálsson skuddfoten, men uten resultat.

15-åring debuterte

Det ble gjort mange bytter den siste halvtimen. 2004-modellen Vetle Walle Egeli (15) fikk sin debut for A-laget da han erstattet Pálsson de siste 25 minuttene. Nanset-gutten kom godt fra ilddåpen.

Flere lokale spillere fra SF-akademiet fikk igjen verdifull spilletid mot et seniorlag. Martin Andersen (17), Henrik Falchener (16) og Peder Meen Johansen (16) startet kampen. Lars Markmanrud (18), Jørgen Fjeldskår (17) og nevnte Walle Egeli (15) kom inn i andre omgang.

Fredag morgen drar A-stallen til Spania for én ukes treningsleir. Allerede mandag venter Vålerenga på Marbella Sports Center i det som blir SFs første test mot et eliteserielag i oppkjøringen. Torsdag er det ny kamp mot Lillestrøm samme sted.

SFTV vil være tilstede under hele oppholdet og rapportere fra treningsleiren daglig.