Seieren glapp mot LSK: – Vi vil lære av dette

Lillestrøm - Sandefjord Fotball 3-3 (0-2): Med en halvtime igjen på klokka ledet SF 3-0 etter tre mål av George Gibson. Likevel skulle det ikke holde til seier.

Annonse:

– Vi vil lære av det som skjedde her i dag, sier hovedtrener Martí Cifuentes etter at Lillestrøm hentet opp SFs tremålsledelse på Dama de Noche i Marbella torsdag.

– Lærdommen er at vi aldri kan gå på banen og tro at det går av seg selv. Vi må alltid jobbe hardt og henge sammen som lag.

Tre x Gibson

For det som så ut til å gå mot den perfekte avslutningen på et vellykket Marbella-opphold, snudde til et resultat som svei i SF-garderoben.

I treningsleirens siste kamp stilte SF et ungt lag fra start med åtte klubbutviklede spillere. Én av dem var George Gibson (19), som på 60 minutter scoret sitt første hat-trick på A-lagsnivå.

To ganger var U19-landslagsspilleren først på ballen ved første stolpe og sørget for pauseledelse 2-0. Midtveis i 2. omgang var han først på en retur til 3-0.

En halvtime senere sto det likevel 3-3. Og det skjedde etter en snuoperasjon som minnet om den som sendte Lillestrøm ned fra Eliteserien i høstens kvalik.

Har tatt steg

I desember var det Start som straffet LSK. Torsdag var det kanarifuglene selv som slo tilbake etter to mål av unggutten Alexander Hrcka Sannes (17) og ett av Daniel Gustafsson (29).

Paradoksalt nok skjedde det etter at SF hadde satt innpå friske bein og mer rutine den siste halvtimen.

– Dette var bare en treningskamp og resultatet betyr ingenting nå. Men vi taper og vinner som lag, og vi må sammen sørge for at det ikke skjer igjen denne sesongen, sier Cifuentes.
 
For når laget reiser hjem til Norge fredag ettermiddag. vil treneren også ta med seg mye positivt fra torsdagens kamp i Marbella.

Fra start lyktes SF med mye av det laget har trent på de siste ukene. Defensivt satt det høye presset og gjenvinningene. Offensivt dominerte SF kampen med god posisjonering og modige valg. En ny scoring på corner vil også glede trenerteamet som har lagt ned mye arbeid for å forbedre dødballene.

– Det som skjer mot slutten i dag, ødelegger ikke det vi har jobbet med. Vi har tatt steg her nede i Marbella. Vi har jobbet hardt og godt, og tar nå noen dager fri før vi samles igjen over helgen. Så skal vi sammen forberede oss videre fram mot seriestart, sier Martí Cifuentes.

FAKTA
Lillestrøm - Sandefjord Fotball 3-3 (0-2)
Mål: 0-1 George Gibson (10), 0-2 Gibson (14), 0-3 Gibson (55), 1-3 Daniel Gustafsson (67), 2-3 Alexander Hrcka Sannes (74), 3-3 Sannes (81).
SFs lag: Jesper Granlund – Herman Solberg Nilsen (Brice Wembangomo i 30 min), Lars Markmanrud (Lars Grorud i 30 min), Marius Høibråten, Anton Kralj (Jørgen Fjeldskår i 30 min) – Sander Risan (Emil Pálsson i 30 min), William Kurtovic, Martin Andersen (Enric Valles Prat i 30 min) – Vidar Ari Jonsson (Rufo i 30 min), George Gibson (Sivert Gussiås i 30 min), Kristoffer Normann Hansen (Marcus Victorio i 30 min).

Annonse fra Eliteserien: