Seier mot Stabæk på Nadderud

(Stabæk - Sandefjord Fotball 1-3) Guttane kjempet i land seieren mot Stabæk på Nadderud Stadion.

Etter en kort sommerpause i Eliteserien sparket guttane høstsesongen i gang mot Stabæk på Nadderud. Hovedtrener Lars Bohinen har brukt sommervinduet på å forsterke troppen og ga nederlenderen Crescendo van Berkel debuten fra start.

Kastrati med sitt syvende for sesongen

Vår toppscorer Flamur Kastrati scoret kampens første mål. Sitt syvende mål i Eliteserien denne sesongen. Pau Morer gjorde et glitrende forarbeid og spilte fri Kastrati innenfor 16-meteren. Toppscoreren hamret ballen nede i hjørnet og løp jublende mot bortefansen som var i storform.

Guttane skapte flere gode muligheter og kunne fort scoret flere mål i første omgang. Nevnte Morer var nærmest med et skudd som ble stoppet av tverrliggeren.

Frispark-frekkis fra Olsen Solberg

Hjemmelaget kom mer med i andre omgang og jaktet en utligning. Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijaunfo fikk muligheten fra straffemerket midtveis i omgangen etter en felling.

Keeper Ingvar Jónsson slang seg så lang han var og reddet forsøket fra Ohi mesterlig. Islendingen var helt nede i sitt venstre hjørne og slo ballen bort fra mål.

AH9_5114
2-0: Joackim Olsen Solberg med nok en frisparkscoring. (Foto: Digitalsport)

Minutter senere fikk guttane frispark helt oppe ved hjemmelagets 16-meter. Skrått fra mål, bare et par meter fra dødlinjen. Joackim Olsen Solberg steppet opp og der alle forventet et innlegg vartet "Jokke" opp med en skikkelig frekkis. Keeper Mande Sayouba forventet ikke et skudd ved den nærmeste stolpen og der skrudde Olsen Solberg frisparket direkte i mål.

Debutant punkterte på overtid

I det 83.minutt fikk hjemmelaget scoringen som skapte stor spenning i kampen. Forsvarsspiller Håkon Skogseid raget høyest på en corner og stusset inn et hjørnespark i mål.

Hjemmelaget fortsatte presset i sluttminuttene og keeper Jónsson vartet opp med en matchvinnerredning på et hardt skudd fra hjemmelaget.

På overtid fikk innbytter og debutant Rodriguez ballen på vei fremover av en annen debutant, Carlos Grossmüller. Rodriguez tok med seg ballen inn inn i 16-meteren alene med Sayouba og sendte avgårde et skudd langs gressteppet som snek seg inn i nettmaskene.

Dermed kunne guttane juble for en sterk seier borte mot Stabæk og tre nye poeng i Eliteserien. Takk til alle som tok turen til Nadderud og skapte fantastisk støtte på bortefeltet. Nå gleder vi oss til å fylle Komplett mot Sogndal neste helg.

Kampfakta

Eliteserien 18.runde
Stabæk Fotball - Sandefjord Fotball 1-3 (0-1)
Nadderud Stadion
Tilskuere: 3310
Dato: 6. august.

Mål: 0-1 Flamur Kastrati (17'), 0-2 Joackim Olsen Solberg (74'), 1-2 Håkon Skogseid (83'), 1-3 Facundo Rodriguez (90')

Gule kort: Hou Sæter (Stabæk), van Berkel (SF)

Stabæk (4-4-2): Mande Sayouba - Morten Skjønsberg, Håkon Skogseid, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe (El-Amrani (63') - Raymond Gyasi (Granli, 64'), John Hou Sæter (Mauritz-Hansen, 76'), Luc Kassi, Tortel Lumanza - Tonny Brochmann, Ohi Omoijaunfo

Sandefjord Fotball (3-4-3): Ingvar Jónsson – Abdoulaye Seck, Christer Reppesgård Hansen, Crescendo van Berkel (Grorud, 78') – Victor Demba Bindia , Enric Vallès, Håvard Storbæk, Joackim Olsen Solberg – Pau Morer (Grossmüller, 79'), Flamur Kastrati (Rodriguez, 68'), André Sødlund