Revansjesugne etter tapet i Haugesund

Søndag kl. 18.00 spilles oppgjøret mellom Vålerenga og Sandefjord Fotball på Ullevaal Stadion.

Annonse:
Sandefjord kommer til å møte et hevngjerrig Vålerenga i søndagens Ullevaal-oppgjør. For torsdagens sure nederlag mot Haugesund satte VIF-hjertene i kok. Bortelagets spillere mente bestemt at Haugesund brøt mot Fair Play-reglene, da den 20 år gamle Ibrahim Shuaibi utnyttet en kjempetabbe fra keeper Marcus Sandberg. Til slutt ble Ronny Deila og hans menn sendt hjem til hovedstaden med tap.

Likevel var 41-åringen på VIFs trenerbenk den mest sindige av alle. – Et eventuelt brudd på Fair Play er ikke årsaken til at vi taper. Skal vi ut i Europa så nytter det ikke å stå med lua i hånda. Det er fullt mulig å være smart og kynisk, kommer det fra trenerikonet, som kan skilte med seriemesterskap som trener både i Norge og Skottland. Nå venter Lars Bohinen og Sandefjord allerede på søndag. – Det er heldigvis ikke tid til å sutre over 3-4 i Haugesund, kommer det fra Ronny Deila.

Haugesund_v_Vålerenga_AHB_13
VÅLERENGA: Tapte i Haugesund torsdag. (Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport)

Forandringer mot SF

Ronny Deila og Vålerenga-supporterne kan umulig være fornøyd med forsvarsarbeidet mot Haugesund. Trolig blir det forandringer mot Sandefjord. En som ikke hadde dagen var 20 år gamle Markus Nakkim. Han ble også beskyldt for rasisme. – Han med pannebåndet kalte meg monkey, sa målscorer Ibrahim etter kampen i Haugesund og rettet skytset mot den lovende forsvarsspilleren. – Jeg har aldri sagt noe slikt, og kommer aldri til å gjøre det, sa Nakkim, som var involvert i flere av baklengsmålene. Det kan hende han får hvile mot Sandefjord.

RØDT KORT: Victor Demba Bindia fikk se det røde kortet mot Rosenborg. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)
RØDT KORT: Victor Demba Bindia fikk se det røde kortet mot Rosenborg. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

Unødvendig

Også Lars Bohinen og Sandefjord hadde sitt å stri med sist onsdag. – I hele vinter har jeg presisert at unødvendige gule kort er uakseptabelt. Victor Bindias hodeløse bortsparking etter et frispark imot like før pause mot RBK er håpløst. Særlig tatt i betraktning at han har gult kort fra før. Det vil jeg ikke se igjen, sier SF-trener Bohinen, som ellers var fornøyd med guttas innsats mot Norges beste lag. – Vi har lagt ned en gedigen innsats i de tre siste kampene, kommer det fra Lars Bohinen, som søndag øyner muligheter til poeng i Oslo.

Som sagt så var forsvarsarbeidet til Vålerenga under enhver kritikk mot Haugesund, og backrekka med Ivan Næsberg, Markus Nakkim, Jonatan Tollås Nation og Robert Lundstrøm opptrådte svært så fomlete. Her må nok Ronny Deila finne på noe smart. Vålerenga har også bautaer som Moa, Grindheim og Fredheim Holm på skadelisten, så vi møter et noe redusert mannskap på søndag. – Vi skal virkelig stå opp mot Sandefjord, og rette opp alle feilene vi gjorde mot Haugesund, sier Deila, som var langt mer fornøyd etter den første kampen på det nydelige Ullevaal-gresset. Da ble det 1-0 og tre poeng etter en jevnspilt kamp mot Viking.


Må ha tre poeng

Og det er bare tre poeng som gjelder for Vålerenga på søndag. Tilskuerne forsvinner fra tribunen, og nå er Ronny Deila og hans menn helt avhengig av full pott mot nykomlingene fra Vestfold. – Jeg gir blaffen i diskusjoner om Fair Play eller ikke. Her er det bare resultater som teller. Jeg har store planer med Vålerenga, og et hovedstadslag bør trekke fulle hus på hjemmekampene, slår den gamle Strømsgodset- og Celtic-treneren fast. – Å være fotballtrener er ikke en jobb, men en livsstil, sier en engasjert VIF-trener, som også er cupmester som spiller. Han var sentral da Odd ble mestre i 2000.

Nå er det alvor mot Sandefjord, som viste gode takter i førsteomgangen mot Rosenborg. Også mot Lillestrøm borte på Åråsen var de første 45 meget solide. – Nå må vi bruke hode og spille til fløyta går, sier Bohinen, som etter tapet i sluttminuttene mot Lillestrøm fikk litt 2015-følelse igjen. Da gikk SF på flere unødvendige smeller i sluttminuttene, og måtte ta veien ned en etasje. Poengjakten kan begynne allerede på søndag…

Annonse fra Eliteserien: