Reddet poeng på overtid

(Sandefjord Fotball - Kristiansund Ballklubb 3-3) Etter å ha ligget under med to mål et drøyt kvarter før slutt snudde guttane til uavgjort og reddet ett poeng på overtid på Komplett Arena.

Etter et tidlig baklengsmål fikset Pontus Engblom 1-1 til pause, men etter hvilen skulle det etter hvert se blytungt ut da KBK gikk opp i tomålsledelse et drøyt kvarter før slutt. Et straffemål fra Flamur Kastrati og et selvmål fra Aliou Coly reddet derimot ett poeng tre minutter på overtid av kampen for Magnus Powells menn.

Allerede i det tredje minutt gikk gjestene fra Kristiansund opp i ledelsen etter å ha gått voldsomt til verks fra start av. En corner fra Stian Aasmundsen ble møtt på første stolpe av Daouda Bamba, og ivorianeren bredsidet ballen ned i hjørnet.

Det skulle derimot ikke ta lenger enn fire minutter etter den tidlige kalddusjen før SF svarte ved den nykomponerte spissduoen Kastrati-Engblom. Førstnevnte tok fint med seg ballen til venstre i banen før han serverte til sin svenske lagkamerat foran mål. Til tross for en stresset situasjon og tre KBK-spillere rundt seg satte Engblom sitt tredje mål for sesongen iskaldt til venstre for Sean McDermott i mål.

Deretter skulle Bamba komme til to muligheter på rappen, men Eirik Holmen Johansen gikk seirende ut av begge anledningene.

Men idet publikum trodde de endelig fikk satt seg godt til rette i setene sine var Kristiansunds lynraske spiss nok en gang på farten. Bamba vendte innover i feltet og smalt ballen i stolpen, og Abdoulaye Seck fikk måkt den løse returballen til corner.

Engblom nær nummer to

Seks minutter senere var det hjemmelagets tur til å skape en stor mulighet etter en corner fra Joackim Olsen Solberg. Ballen datt ned hos Håvard Storbæk, og kapteinen satte opp Enric Vallès til venstre i feltet. Spanjolen la så kanllhardt inn rett foran mål, men ingen SF-spillere fikk tak i innlegget.

Sandefjord tok så over mye av ballinnehavet etter å ha sett bortelaget styre det meste av spillet i den første snaue halvtimen, og blåtrøyene var uhyre nære like før pause.

En lang ball ble spilt i bakrom på Engblom, og svensken prøvde seg med en avslutning på direkte volley. Dessverre hadde McDermott kommet tidlig ut av mål og reddet forsøket godt.

Like før pause skulle også Olsen Solberg få prøve seg, men frisparket som ble siktet inn mot keeperhjørnet ble også avverget av KBK-sisteskansen.

30740928_10155269038415766_727347059400638464_n

Rette etter hvilen skulle det komme nok en tidlig skuffelse da Bamba fikk stå nokså alene på et innlegg og heade rett på Holmen Johansen i mål. Returen satte derimot ivorianeren i nettmaskene for å sende gjestene opp i 2-1-ledelse.

KBK skulle deretter fortsette å produsere sjanser på et SF-lag som prøvde å flytte opp mange mann i angrep. Først var det Bent Sørmo som vendte fint innover i banen før to skudd ble blokkert på rekke og rad før en trippelsjanse ble avverget med nød og neppe.

Holmen Johansen var nemlig tidli ute og fikk klarert foran bena på en gjennombruddshissig Bamba før Liridon Kalludra skulle prøve seg med et skyhøyt langskudd. Seck fikk derimot headet forsøket unna før Sørmo avsluttet i senegaleseren og til corner.

Fra blytungt til lettelse

Som følge av de massive KBK-sjansene var det dermed ikke akkurat ufortjent at gjestene skulle gå opp til 3-1 et drøyt kvarter før slutt, men måten målet kom på vil nok føles surt.

Nok en corner ble slått inn foran mål, men i dødballens hete styrte Christer Reppesgård ballen inn i eget garn.

Fra blytung skuffelse skulle det riktig nok ikke ta lang tid før et håp igjen var tent da Kastrati ble hektet innenfor Kristiansund-feltet og fikk straffe av dommer Espen Eskås.

Spissen stilte seg selv opp fra elleve meter og satte ballen sikkert ned i hjørnet.

Derfra og ut handlet det meste om SF, og hjemmelaget pumpet flere baller opp mot tungt skyts på topp i form av Kastrati, Engblom og Seck. Sistnevnte var fem minutter før slutt nær å servere sin svenske rekkekamerat, men headingen fra Reppesgård langasning ble akkurat for lang.

Så, da alt håp virket ute, fikk vertene corner tre minutter på overtid. Håvard Storbæk slo inn på første stolpe, og ballen ble stusset bakover i feltet. En betuttet Coly prøvde å klarere kula, men sendte heller avgårde en avslutning mot eget mål som Engblom frekt lot trille gjennom egne ben og over streken.

Dermed var uavgjort reddet på det som nok kan kalles en halvgrå SF-dag, men når poengene skal telles opp kan det godt hende det blir et livsvikti ett som i kveld ble sikret.

Kampfakta

Eliteserien 5. runde
Sandefjord Fotball - Kristiansund Ballklubb 3-3 (1-1)
Komplett Arena
Tilskuere: 2 615
Dato: 15. april

Mål: 1-0 Daouda Bamba (3'), 1-1 Pontus Engblom (7'), 1-2 Daouda Bamba (47'), 1-3 Christer Reppesgård (selvmål, 74'), 2-3 Flamur Kastrati (straffe, 75'), 3-3 Aliou Coly (selvmål, 90')

Gult kort: Olsen Solberg, Kastrati (SF), P. E. Ulvestad, Bamba, Stokke (KBK)

Sandefjord Fotball (4-4-2): Eirik Holmen Johansen - Victor Demba Bindia, Christer Reppesgård, Abdoulaye Seck, Joackim Olsen Solberg - Håvard Storbæk, Erik Mjelde, Enric Vallès, Mohamed Ofkir (Grorud, 84') - Flamur Kastrati, Pontus Engblom

Kristiansund Ballklubb (4-4-2): Sean McDermott - Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Andreas Hopmark, Christoffer Aasbak - Bent Sørmo, Pål Erik Ulvestad, Stian Semb Aasmundsen, Liridon Kalludra (Bye, 73') - Benjamin Stokke, Daouda Bamba (Lepistu, 86')