Reaksjoner etter den positive nyheten om seriestart

Det var et stort smil om munnen på alle spillere, trenere og øvrige personer som møtte opp på Virik Idrettspark Fredag formiddag.

Annonse:

Fredag var det klart for nye fellestrening, denne gang i grupper på 15 personer. Torsdag åpnet kulturministeren for normal start fra øyeblikkelig virkning, men dette med krav om at protokollen som NTF, NFF, helsemyndighetene og klubbene har laget skal være undertegnet. 

Det at guttane og trenerteamet nå har en dato å forholde seg etter letter godt på motivasjonen og humøret. Endelig kan oppkjøringen starte med en rekke strenge retningslinjer. Hovedtrener Martí Cifuentes møter SFTV etter dagens økt, og er glad for endelig å kunne se fremover:


Utarbeidet egen protokoll med retningslinjer for toppfotballen

Eliteserien vil altså fungere som et pilotprosjekt der klubbene følger en rekke retningslinjer som er lagt til grunn for gjenåpningen av toppfotballen. Dette innbærer blant annet innrapporteringer med sykdom, testing av kovid-19 og minst mulig kontakt utenfor fotballtreningen. 

Sindre Eia Holtung er fysioterapaut rundt SF A-lag, og vil få en nye og viktige arbeidsoppgaver som endel av det medisinske teamet. Vi har tatt en prat med Sindre for å høre litt om hvordan disse retningslinjene skal gjennomføres:


Guttane er glad for en dato å se frem til

Det var tydelig at spillerne hadde fått med seg den gledelige nyheten, og humøret var absolutt tilstede på dagens trening. Det har kriblet i beina, og endelig kunne guttane gjennomføre en litt mer normal treningsøkt enn tidligere etter at en kan trene i gruppe på 15 personer. 

Kristoffer Norman Hansen og Marius Høibråten ser frem til å få tilbake en "normal" treningshverdag, men på et strengere grunnlag enn tidligere. 


Annonse fra Eliteserien: