Pálsson-kanon ikke nok: 1-1 mot KFUM

KFUM Oslo - Sandefjord Fotball 1-1 (0-1): I en sjansefattig treningskamp sto Emil Pálsson for dagens høydepunkt da han banket inn 1-0 fra nærmere 30 meter. Men det skulle ikke holde til seier.

Det var spilt 21 minutter på Ekebergsletta lørdag da Pálsson mottok ballen midtveis inn på hjemmelagets halvdel. Vår islandske midtbanespiller bestemte seg for å prøve lykken.

Skuddet gikk i en perfekt bue over Simon Thomas i Kåffa-buret.

Sykdom i laget

For første gang i år hadde Martí Cifuentes planer om å spisse en førsteellever fra start. Men idéen ble delvis ødelagt da verken Rufo, Kristoffer Normann Hansen eller Lars Grorud kunne være med til Oslo, alle på grunn av sykdom. I tillegg sto Sivert Gussiås over med en vond lyske.

I Groruds fravær fikk 19-åringen Lars Markmanrud (eks Store Bergan) sjansen i midtforsvaret sammen med Marius Høibråten, og Markmanrud løste oppgaven forbilledlig.

Et godt hjemmelag, anført av sin kaptein Stian Sortevik, hadde ballen mest i lange perioder av kampen, men det skulle ta lang tid før de klarte å bryte ned et godt organisert SF.

Kåffa slo tilbake

Utligningen kom 13 minutter før slutt da Juba Moula fant rom bak Brice Wembangomo på SFs høyreside. Skuddet gikk via stolpen og inn, utenfor Jacob Storeviks rekkevidde.

SF gjorde flere bytter det siste kvarteret. Igjen fikk unge spillere verdifulle minutter mot et OBOS-ligalag. Men laget kom aldri nærmere et vinnermål enn William Kurtovic’s skudd fra skrått hold som ble parert av Thomas.

På papiret har A-laget nå to treningskamper igjen før seriestarten mot Sarpsborg 5. april. Etter planen skulle lagene møtt hverandre til treningskamp neste helg, men den kampen er avlyst som følge av møtet i første serierunde.

SF jobber med å finne en annen motstander kommende helg.