Nå er SF-Skuta på rett kjøl igjen!

Eneste av eliteserieklubbene som var i rød sone, nå kommer vi med gode nyheter!

Annonse:

Sandefjord Fotball hadde en strålende sportslig sesong i 2019 – med direkte opprykk til Eliteserien som tidlig julegave. Dette kostet dyrt og økonomisk ble det ingen suksess. Dermed havnet SF i Norges Fotball Forbunds søkelys – og ble plassert i såkalt rød gruppe med strenge krav som måtte innfris. – Fra å være det eneste laget blant de 16 beste – som havnet i rød sone – så er vi nå midt i haugen. Vi har innfridd alle krav med god margin, og er på trygg grunn. Foreløpig. Daglig leder Espen Bugge Pettersen er selvsagt glad og lettet over NFFs utsendte rapport – som gir en økonomisk status på lagene i den øverste ligaen pr. nå.

Bugge har hatt en travel hverdag etter fjorårets underskudd. – Sparekniv og lavkost har vært melodien hele veien. Først hadde vi som kjent en emisjon – som i praksis betød at klubben står med tre sentrale eiere – som har sprøytet inn frisk kapital. Styreleder Gunnar Bjønness er en viktig mann for klubben på mange måter – selvsagt også når det gjelder denne delen. Også må vi ikke glemme at spillere som var på utgående kontrakter – ikke ble erstattet på samme måte som før. Vi hadde en nøktern og fornuftig drift – som også var delaktig i snuoperasjonen, forteller Espen Bugge Pettersen.

Likevel går Sandefjord Fotball – og resten av fotball-Norge – en usikker høst i møte. Covid-19 og nesten tomme tribuner blir en utfordring for alle. – Så langt er alt bra, og vi skal vite at det er mange klubber som sliter lenger enn oss for å komme seg vekk fra rød sone. Det er aldri gøy å komme under lupen. Vi vet heller ikke helt nøyaktig hvordan andre halvdel av sesongen blir rent pengemessig. Det kommer en NFF-rapport i september som oppdaterer alle Eliteserie-lagene økonomiske tilstand. Deretter blir selvsagt sesongen 2021 en utfordring for alle, informerer Bugge.

Espen merker på alle i og rundt klubben at det ikke lenger er en overhengende, økonomisk krise. – Det gjør noe med stemningen – både i administrasjonen, blant trenerne og spillerne. Nå vet alle hvilke rammer som gjelder, og at samtlige må styre etter dette. Målet på sikt er selvsagt at klubben skal flytte ut av gutterommet – og stå på egne bein. Uten hjelp fra engasjerte patrioter. Det så stygt ut og jeg er imponert over at vi klarte å vende det hele. Nå har vi foreløpig ryddet et gigaproblem av veien. Nå har vi skaffet nok kroner – nå må vi rette fokus mot å skaffe nok poeng, avslutter Bugge.

Annonse fra Eliteserien: