Mjelde: - Nærmer seg comeback

Erik Mjelde (33) nærmer seg comeback etter lyskeskaden han pådro seg rett før seriestart.

Først serverte han Flamur Kastrati. Så scoret Erik Mjelde selv i generalprøven mot Strømsgodset uken før seriestart. Etter den gode kampen hadde lyskene til Erik Mjelde fått nok. Han måtte opereres for den vanlige fotballskaden "Gilmore`s Groin".

Annonse:

- Jeg hadde følt et ubehag over lengre tid og en sånn type skade spiller man bare til det må opereres, forteller Mjelde mens han gjør seg klar til dagens andre treningsøkt på E2. - For min del kom det på et veldig dårlig tidspunkt. Rett før seriestart og med mange kamper i begynnelsen av sesongen, fortsetter han. 

Brann-kampen henger i en tynn tråd

Mjelde forteller at han fortsatt mangler litt for å være hundre prosent frisk. Han har begynt å trene med ball igjen, men ikke for fullt med laget riktig enda. - Kroppen bestemmer hvor langt unna jeg er. Jeg må føle null ubehag med å spurte. Akkurat nå mangler jeg fortsatt litt for å være hundre prosent, forklarer bergenseren. 

IMG_7383
COMEBACK: Erik Mjelde nærmer seg comeback på banen.

Lørdagens kamp mot Haugesund rekker han ikke. Det tette kampprogrammet i mai gjør at også de påfølgende kampene mot Brann og Aalesund henger i en tynn tråd. - Jeg har ikke gitt opp kampen mot Brann. Det klarer jeg ikke, men jeg må nok begynne å forberede meg mentalt på å ikke rekke den. Rekker jeg den er det en kjempe bonus, smiler Mjelde. 

FORRIGE KAMP: Erik Mjelde utlignet til 2-2 i trneingskampen mot Strømsgodset. (Foto: Robert Christensen Digitalsport)
FORRIGE KAMP: Erik Mjelde utlignet til 2-2 i trneingskampen mot Strømsgodset. (Foto: Robert Christensen Digitalsport)

Mye smil i garderoben

Fra tribunen har Mjelde latt seg imponere over egne lagkamerater. - Det er lettere å sitte skadet på tribunen når det går bra med laget, enn når det går dårlig. Går det dårlig føler man på at man ikke får hjulpet laget. Nå klarer de seg fint og det har vært artig å se på hvor bra de gjør det, sier Mjelde som kan fortelle at det er god stemning i garderoben om dagen. - Det er gøy å se at kompisene og de du sitter med i garderoben hver dag både smiler og presterer. Og  poengene kommer inn. Det gjør det faktisk lettere å komme tilbake og inn i et lag som presterer og har selvtillit. 

Gledelig er det at Mjeldes lagkamerat Enric Vallès ser ut til å rekke lørdagens kamp mot Haugesund. På skadelisten er også Lars Grorud som skal opereres neste uke og midtbanespiller Thomas Kind Bendiksen.

Erik Mjelde

  • Født: 6. mars 1984

  • Fødested: Bergen, Norge

  • Draktnummer: 8

  • Kamper (mål) i SF: 164 (40)

  • Tidligere klubber: Løv-Ham, Brann og Lillestrøm

Annonse fra Eliteserien: