Målscorer Rufo: – Har fått en god start

Sandefjord - Start 2-2 (1-2): Rufo headet inn sitt første mål for året og reddet et viktig poeng i årets første hjemmekamp på Sandefjord Arena.

Annonse:

Etter to serierunder ligger dermed nederlagsdømte Sandefjord på femteplass etter tre poeng mot Odd i seriepremieren og ett poeng hjemme mot Start søndag.

– Vi har fått en god start. Fire poeng etter to kamper er vi glade for, selv om prestasjonen vår her i dag kunne vært bedre, sier Rufo etter den første kampen hjemme på nydøpte Sandefjord Arena.

Sandefjord stilte med uendret tropp fra Odd-kampen. En liten kjenning gjorde at William Kurtovic steppet inn for en halvskadet Anton Kralj på venstre back, en ukjent posisjon for Willy, som tidvis fikk trøbbel med raske Mathias Bringaker på defensiven.

Og det var nettopp Bringaker som skulle føre sørlendingene i ledelsen da han etter 14 minutter fant rom på bakre stolpe og headet Kabrans innlegg kontant i mål.

Ti minutter senere brakte Lars Grorud balanse i regnskapet med et presist hodestøt i den andre enden av banen.

– Noe av det vi må se på, er målet vi slipper inn rett før pause. Det skal ikke skje på det tidspunktet, sier Rufo.

For minuttet før hvilen fikk Jesper Daland stå alene foran SF-buret og banke inn en retur etter et langt innkast.

– Vi ga oss selv én oppgave i pausen. Å vinne andre omgang, forklarer Rufo, og allerede ti minutter inn i omgangen sto det 2-2.

For andre gang denne kvelden svinget Vidar Ari Jónsson et frispark inn i feltet, og denne gangen var det Rufo som headet ballen i nettet.

– Dødballer er viktig, og noe vi har trent mye på i år. Hodespill er ikke min sterkeste side, men jeg er selvsagt glad for målet. Det er godt å komme i gang i Eliteserien, sier den lille angriperen, som totalt sett var fornøyd med ett poeng.

– Start skaper mer enn oss i dag, og har 2-3 avslutninger i stengene. Men vi taper ikke, og vi står med fire poeng etter to kamper. Det gir selvtillit før møtet med Stabæk på onsdag. Nå skal vi restituere godt og ha fokus inn mot den kampen.

– Hvordan ser du på det tette kampprogrammet?

– Jeg liker bedre å spille kamper enn å trene, så for meg er det helt fint, smiler Rufo.

Sandefjord (4-2-3-1): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Lars Grorud, Sander Moen Foss, William Kurtovic – Emil Pálsson, Sander Risan Mørk, Rufo – Vidar Ari Jónsson, George Gibson, Erik Næsbak Brenden.

Innbyttere: Jesper Granlund, Lars Markmanrud, Anton Kralj, Zé Eduardo, Martin Andersen, Sivert Gussiås, Kristoffer Normann Hansen.


Annonse fra Eliteserien: