Komplett Arena 10 år

21. juli var det det nøyaktig 10 år siden Komplett Arena inviterte til åpningskamp mot Lyn i Tippeligaen.

Sandefjord Fotball hadde endelig fått eget nytt moderne anlegg for toppfotball. Et stort magisk øyeblikk for alle med SF hjerte. En ny milepæl i klubbens historie var nådd. I ettertid vil jeg si at dette var et av de viktigste strategiske valgene for en fremtidig elitesatsing i byen og regionen. Det er på sin plass å takke fremtidsrettede ledere, eiere, investorer, sponsorer og Sandefjord Kommune som så behovet og muligheten. Det gode samarbeidet var nøkkelen til at arenaen ble etablert på rekordtid. Gratulerer med dagen!

 «Det gode samarbeidet var nøkkelen til at arenaen ble etablert på rekordtid»

AH079248
Åpning av stadion. Foto: Digitalsport

Det ble en særdeles flott åpning, med ordfører og en av SF største supportere Bjørn Ole Gleditsch i spissen, over 8.000 tilskuere og seier mot Lyn. Det kunne ikke bli bedre. Netthandel giganten Komplett gikk «seirende» ut av arenanavn konkurransen. Det spesielle var at de ville ha med seg .no i navnet og det ble derfor hetende Komplett.no arena. Navnet fikk raskt nasjonal oppmerksomhet med mye PR både for SF og Komplett. Jeg er veldig glad for at Komplett etter 10 år fortsatt ser verdien av å eie arenanavnet, og at de også med hjerte ønsker å bidra i fremtiden til at SF er på øverste nivå. Dotten og no er borte, men alt det andre står fjellstøtt. 

«Dotten og no er borte, men alt det andre står fjellstøtt» 

Tilskuerkapasitet på 9.000 og Norges bratteste tribune (37 grader helning). Det ble en intim og godt tilrettelagt arena for alle tilskuere. Ingen stolper i veien, ingen som skygget for de bak på hovedtribunene. Det ble fort avklart at det lå en smertegrense på drøye 100 millioner i dette byggetrinnet og da måtte kortsidene løses med

Annonse:
provisoriske tribuner. I disse 10 årene har de sportslige resultatene svingt med Tippeliga-/Eliteseriespill i 2007, 2009, 2010, 2015 og nå 2017. Det har vært et krevende 10 år både sportslig og økonomisk, men likevel har vi klart å bite oss fast i toppfotballen (nivå 1 og 2). Selv om det ikke har gått på skinner har det vært mange magiske øyeblikk, store opplevelser og mye moro. For meg har arenaen vært en viktig drivkraft for å aldri gi seg. Komplett Arene fortjener at det spilles kamper på høyeste nivå.

«Komplett Arene fortjener at det spilles kamper på høyeste nivå»

Koblingen mot næring var avgjørende for totalfinansieringen. Det har nå etter hvert blitt et lite samfunn her oppe på Pindsle, som det fortsatt ligger et potensiale i å utvikle videre. Alt fra handel, kontor, trening og helse. Byggetrinn 2 ble avsluttet i vår med en ny flott kortside med leiligheter og tribune. Det jobbes også med å kunne realisere byggetrinn 3 på den andre kortsiden. Det har blitt og kommer til å være byens og regionens storstue for toppfotball i mange år, et signalbygg.

Sandefjord Fotball har planer om å bli en stabil klubb på høyeste nivå med merkbart innslag av lokale spillere, og vi ønsker at Komplett Arena skal være et samlingspunkt for verdiskapning der fotballen utgjør en forskjell. Jeg gleder meg veldig til høstinnspurten, med eller uten Forlan, og de neste 10 årene med nye magiske øyeblikk i Eliteserien på Komplett Arena.

Per Ketil Berg
Daglig leder

Annonse fra Eliteserien: