- Jeg elsker å være i fokus

På lørdag venter Godset og Marcus Pedersen

Strømsgodsets spydspiss er som regel både i overskriftene og på førstesidene. Først og fremst fordi han er en god fotballspiller og en klinisk målscorer, men også fordi han er frittalende fyr som ofte havner i trøbbel. I serieåpningen sto han også for et voldsomt overfall på Haugesunds Kristoffer Stølås, som underlig nok ikke endte med rødt kort, men som fikk samtlige eksperter til å fyre løs på Godset-spissen.

Nå venter Sandefjord på «Gamle Gress», og ingen blir overrasket hvis Marcus Pedersen havner i hovedrollen. – Det blir en tøff og jevn kamp mot et lag som har overrasket. Vi må imidlertid vinne hjemme i Drammen for å holde tritt med våre resultatmål for sesongen 2017. Vi har slitt litt i sesongåpningen. 26-åringen fra Stange på Hedmarken er klar mot Christer Reppesgaard Hansen og resten av SF-forsvaret. Før kampstart så er det ett poeng som skiller lagene – i Sandefjords favør.

Mye skadeproblemer

Marcus står med åtte A-landskamper for Norge, men karrieren har vært en berg-og-dal-bane i skadeproblemer og på det sportslige område. – Jeg startet karrieren i Ham/Kam, før jeg fristet lykken her i Godset i 2009. Jeg ble toppscorer med 10 mål i min første sesong, og jeg ble solgt til Nederland og Vitesse Arnhem. Marcus fikk både skadetrøbbel og utfordringer fordi klubben byttet trener titt og ofte, og dette var årsaken til at nederlenderne ikke fikk full valuta for overgangssummen på 12 millioner. Det var også starten på en utlånsperiode med destinasjon Oslo og Vålerenga, Odense og Barnsley. Før det hele endte opp i Brann foran 2014-sesongen.

Lengtet til Drammen

Brann rykket ned fra Eliteserien etter sesongen 2014, og i tillegg ble Marcus skadet. Det hele endte med at Godset fikk han «hjem» til Drammen, og det ble her karrieren skulle restartes. Strømsgodset kjøpte han tilbake for to millioner. – Jeg håper fortsatt på en karriere i utlandet, og det er klubben også klar over. En fotballspiller holder vanligvis ikke lenger enn til han er et sted mellom 32 og 35 år. Og det er i utlandet de store pengene ligger. Det er sannheten, og jeg må prestere for komme meg ut igjen, sier Marcus Pedersen. Allerede nå lørdag må han prestere mot Sandefjord, for å få drømmen om spill utenfor Norges grenser realisert.

Ikke bare Marcus

Strømsgodset er for all del ikke bare Marcus Pedersen. I år er det andre spillere som har stjålet oppmerksomheten ute på gresset. Marco Tagbajumi har allerede scoret tre ganger i Eliteserien, og den danske kantspilleren Bassel Jradi feide inn et drømmemål sist mot Sogndal og hadde i tillegg to i tverrliggeren. Så SF-forsvaret må ha sidesynet intakt, når Godset kommer fra alle kanter. Også Strømsgodset sliter med skader på sentrale spillere. Veteran-keeper Espen Bugge Pettersen (36) er fortsatt ute, og det er også den rutinerte forsvarsspilleren Mounir Hamoud. Nykommer Erik Ulland Andersen (Ex. Hødd) er i trening igjen, men må ta det varsomt med en lei strekkskade bak i låret. Sandefjord-kampen kommer nok for tidlig.

Annonse fra Eliteserien: