Framgang mot Arendal – Gibson sikret seier

Sandefjord Fotball - Arendal 1-0 (0-0): SF dominerte fra start til slutt i treningskampen mot Arendal lørdag, og burde vunnet mer etter spill og sjanser. George Gibsons ene scoring skilte lagene.

Også i årets femte treningskamp mikset trener Marti Cifuentes to ulike lag som spilte hver sin del. A-laget er nå over i andre av tre steg  i oppkjøringen. Spilletiden ble derfor delt på 60 minutter og 30 minutter for spillerne.

Ikgsan Fandi på prøvespill fra Raufoss. (Foto: Torstein Flåm)

Med tre akademispillere og én prøvespiller fra start tok SF tak i kampen umiddelbart. Arendal hadde mer enn nok å henge med, og den første sjansen falt til Ikhsan Fandi – Raufoss-vingen som har vært på prøvspill i SF denne uka. Skuddet gikk i stolpen.

Også Enric Vallés Prat og Rufo var nære før hvilen, men det sto 0-0 til pause.

Gibson scoret

Allerede etter fire minutter i 2. omgang skulle SF ta ledelsen da George Gibson bredsidet inn 1-0 etter Peder Meen Johansens skuddforsøk. 16-åringen spilte forøvrig en god time på SFs midtbane.

– Jeg takker Gud for målet, og er glad på hele lagets vegne. Vi jobber bra og slår tilbake etter noen resultater i det siste som vi ikke var fornøyd med, sier George Gibson til SFTV.

Etter 60 minutter byttet Cifuentes som planlagt alle utespillerne, og med et nytt lag på banen økte også tempoet i kampen igjen.

Kristoffer Normann Hansen kom umiddelbart til to gode muligheter, og hjemmelaget beholdt trykket ut omgangen, men fikk ikke flere scoringer.

Positiv kamp

Med 21 spillere på banen, framgang i banespillet og seier mot et 2. divisjonslag som spilte uavgjort 1-1 mot Viking forrige helg, var dette en positiv kamp for SF.

Onsdag spiller A-laget neste treningskamp mot KFUM på bortebane. Etter planen vil da Cifuentes snu om på dagens to lagoppstillinger. De som i dag startet på benken, vil spille fra start og i 60 minutter. De som i dag utgjorde startelleveren, spiller den siste halvtimen.