Før Ranheim-kampen

Etter Sandefjords første seier på 130 dager sist runde, med 1-0 over Tromsø hjemme, har guttane nå tatt turen til Ranheim for den 19. serierunden i Eliteserien.

Det er et lag med nyvunnet selvtillit som søndag skal bryne seg på Ranheim borte. Siden Martí Cifuentes' inntreden i klubben har det sakte, men sikkert begynt å snu mot en positiv trend.

Når man i tillegg tar sommerens dypdykk på overgangsmarkedet med i betraktningen, med hele seks tilskudd til stallen, er det mye spennende å se fram til med SF-øyne.

Kveldens motstander har fått en liten formdupp etter å ha startet sesongen på fantastisk vis. Trønderklubben, som lenge lå helt oppe på en andreplass, ligger for øyeblikket på 6. plass etter fire kamper uten seier.

Sist match for Svein Maalens menn endte målløst, da de delte poengene med Start i Kristiansand.

Til tross for noen litt skuffende resultater i det siste har klubben likevel vartet opp med 30 poeng på 18 kamper. Det vil si at det er kun fire poeng opp til Haugesund på bronseplass. Statistikken til de mørkeblå lyder 9-3-6, mens målforskjellen er på 29-31.

Knepen SF-favør

Siden Sandefjord møtte Ranheim for første gang i 2011-utgaven av OBOS-ligaen har det blitt ytterlige ti møter mellom de to lagene.

SF leder knepent innbyrdes-tallene med fem seire, mens RIL har fire triumfer. Kun to ganger har det endt uavgjort.

Da Ranheim gjestet Komplett Arena i april endte det dessverre med et knepent 1-2-tap. Mohamed Ofkir sendte guttane i ledelsen med et strålende langskudd, men scoringer fra Christian Eggen Rismark og Andreas Helmersen snudde kampen for trønderne.

Sist seier for Sandefjord kom i 2016-sesongen, da Lars Bohinen & co vant 3-1 hjemme. Peter Kovács x2 og én fulltreffer fra Kjell Rune Sellin stod for beholdningen den gang.

Skader og karantener

Cifuentes kan nok en gang råde over et nokså skadefritt mannskap.

De eneste unntakene er Erik Mjelde og Victor Demba Bindia, som begge har slitt med litt skader i de siste kampene.

Tilbake fra Tromsø-kampen er blant annet Enric Vallès etter å ha sonet ferdig sin karantene.

Den spanske hovedtreneren har også varslet at nysigneringene Jacob Storevik, Fitim Azemi, Marius Høibråten og Ruben "Rufo" Herraiz alle er aktuelle for kamptroppen.

Annonse fra Eliteserien: