Flere unge får spilletid med A-laget: – Fantastisk gøy

Et økende antall spillere fra eget akademi har fått trene og spille med A-laget denne vinteren. Det gleder utviklingsleder Martin Jensen.

Annonse:

Lørdag spilte G16 og G19 sine første treningskamper for året, begge mot Mjøndalen. Guttelaget overbeviste og vant 5-1. For juniorene endte det med tap 0-4.

– Vi er ikke fonøyd med det, men akkurat nå er det viktigste å få alle i gang. Nye grupper skal settes, forklarer utviklingsleder Martin Jensen til SFTV.

Ung revolusjon

For spillere blir eldre og utvikler seg. Så langt denne vinteren har et økende antall akademispillere fått treninger og kamptid med A-laget.

Lørdag fikk Peder Meen Johansen (f. 2003, Store Bergan) og Jørgen Kili Fjeldskår (f. 2002, Nanset) spilletid i A-kampen mot Fram. Fra tidligere er Henrik S. Falchener (f. 2003, Flint) og lørdagens første målscorer, Martin Andersen (f.2002, Halsen), løftet opp i A-troppen.

En tropp som også inkluderer Sander Risan (f. 2000, Flint), Herman Solberg Nilsen (f. 1999, Nanset), Jesper Granlund (f. 1999) og Sander Moen Foss (f. 1998, Barkåker), som alle har gått den samme veien gjennom SF-akademiet.

– Det er fantastisk gøy hver gang vi får fram spillere som er gode nok til å være med A-laget. Det er hele målet med det vi driver med – få flest mulig inn på A-treninger og A-kamper, poengterer Martin Jensen.

Flere med Norge

I løpet av februar er flere akademispillere også på nasjonale oppdrag. Andreas Albertsen (f. 2004, Nanset) er tatt ut til La Manga-samling med Norge G16. Samme sted er Falchener med Norge G17. I tillegg var Danilo dos Santos (f. 2004, Tønsberg FK) på landsdelssamling med skyggelandslaget.

Et skår i gleden er det at de unge spillerne ikke får bryne seg i 3. divisjon i år. Etter å ha vunnet 4. divisjon med 14 poengs margin i høst, tapte SF2 opprykkskvaliken mot Fredrikstad 2.

– Det er viktig for spillerutviklingen vår at vi rykker opp i 3. divisjon med andrelaget. Når vi ikke gjorde det i fjor, må vi foreløpig se etter alternative kamparenaer for de fremste. Det kan bety utlån for enkelte, sier Martin Jensen.

NB! Torsdag 6. februar kl 19.00 spiller A-laget sin neste treningskamp mot Grorud på Gamle stadion. Flere nye juniorer vil også være med i den kampen.

Se hele intervjuet og høydepunkter fra G16- og G19-kampene mot Mjøndalen i videoen under.


Annonse fra Eliteserien: