Erik Huseklepp og et revansjesugent FHK til Komplett

Sandefjord Fotball mot FK Haugesund lørdag kl. 18.00 på Komplett Arena.

Hele Bergens fotballhelt har utrolig nok forflyttet seg til Haugesund, og stiller i spissen for et meget revansjesugent lag mot Sandefjord allerede lørdag. – Jeg skal spille resten av min karriere i Brann, kom det fra den hjemvendte Englands-proffen i 2012, men slik gikk det ikke. Etter lite spilletid og uenighet om lengden på kontrakten i Brann, så valgte 32-åringen å binde seg til Haugesund ut 2018-sesongen.

Erik Huseklepp har hatt en turbulent fotballkarriere, og hans mest fremgangsrike år har vært i Brann. Han har spilt i korte perioder for italienske Bari, og engelske Portsmouth og Birmingham uten å imponere voldsomt. I tillegg var det mye rot rundt lønnsutbetalinger og krangel rundt overgangssummer. – Det har vært et spennende eventyr i utlandet, men hjemlengselen har alltid vært stor. Brann er og blir førstevalget mitt, selv om omstendighetene førte meg til FKH. Jeg er topp motivert for et nytt år i Eliteserien, kommer det fra Erik Huseklepp, som står med 35 A-landskamper for Norge og sju scoringer.

A46C1137
I ENGLAND: Huseklepp jubler for scoring i Portsmouth-drakta. (Foto: Colorsport/Digitalsport)

Revansjesugent Haugesund

Vår motstander lørdag hjemme på Komplett kommer fra et frustrerende oppgjør mot Sogndal (0-0) i forrige serierunde. – Vi må være mer effektive foran mål, og bare tre bortepoeng mot Sandefjord er godt nok, sier FKH-kaptein Filip Kiss, som misbrukte straffespark mot Sogndal. Og hele Haugesund-laget er enige om at Lars Bohinens lag skal få unngjelde for poengtapet mot laget fra saftbygda. – Vi skal forberede oss ekstra godt denne uka, og mot Sandefjord skal vi starte å spille fotball med en gang dommeren blåser i fløyta. Mot Sogndal trengte vi en omgang før vi kom i gang, sier trener Erik Horneland.

Annonse:

Etter en liten tur på benken, så var Erik Huseklepp igjen med fra start av mot Sogndal. Og det er vel trolig at han også åpner mot Sandefjord. – Fredrik Gytkjær humpet ut med skade like etter pause sist, og blir nok vekk et par uker. Kampen mot Sandefjord kommer nok litt for tidlig for dansken. Vi har selvsagt registrert hva Vestfold-laget har prestert hittil i sesongen. Nå skal vi studere og analysere Sandefjord, og jeg personlig er meget imponert over hva de har prestert så langt. Det blir en meget vanskelig motstander, kommer det fra trener Horneland.


Etablert eliteserielag

Haugesund har i det stille blitt et stabilt topplag her hjemme. De har kjøpt og utviklet spillere av god klasse, og de har et bra publikumssnitt og en solid støtte fra byens næringsliv. De kunne blant annet friste Erik Huseklepp med en lukrativ to års-kontrakt, og et bra sportslig tilbud. – Jeg stortrives i Haugesund, og har kommet til et meget godt lag med store utviklingsmuligheter, sier Erik Huseklepp, som er en fargeklatt i norsk fotball og en stødig kar utenfor banen. De pengene han har tjent på fotballen har han investert i eiendom i hjembyen Bergen. Og etter fotballoppholdet i Haugesund så vender han helt sikkert hjem til Sandsli med kona Stephanie og deres felles datter. Men først på programmet – et knallhardt oppgjør mot «Guttane», som både Erik Huseklepp, trener Erik Horneland og resten av FKH-mannskapet har fått stor respekt for.

Annonse fra Eliteserien: