Engblom er på plass

Pontus Engblom (26) bestod den medisinske testen fredag og reiser på treningsleir med troppen mandag morgen.

- Det kjennes bra. Det er kjennes kult å være her og jeg gleder meg til å reise med gutta til Spania i morgen, forteller Pontus Engblom til hjemmesiden. Spissen har akkurat fått trykt nummer femten på sitt nye treningstøy dagen før avreise til Marbella. 

Det er fem og et halvt år siden den svenske målscoreren kom til Norge. Vestlandet og FK Haugesund var første stoppested, der Engblom spilte med både Håvard Storbæk og Geir Ludvig Fevang i en kort periode. 


Angriperen fikk vist seg godt frem før skader satt han tilbake. I 2015 gjorde han et bytte til Sandnes Ulf som skulle vise seg å sette fart på karrieren. De to neste sesongene scoret han henholdsvis 17 og 26 mål i OBOS-ligaen. Noe som både gjorde han til toppscorer og årets spiller i den lyseblå Ulf-drakta. - Jeg fikk spille mye som midtspiss. Treneren hadde tro på meg og brukte meg på riktig måte. Jeg scoret mye mål, fikk tilbake mye selvtillit og gleden ved å spille etter to sesonger med mye skader, forteller Engblom. 

Etter å ha blitt toppscorer i OBOS-ligaen ble spissen hentet til Marienlyst og Strømsgodset. - Ja, det ble Godset i fjor. Et spennende valg, men det gikk verken som jeg eller klubben hadde håpet på. Nå er jeg her i Sandefjord og det kjennes veldig bra, forklarer Engblom.

Pontus Engblom

  • Født: 3. november 1991

  • Nasjonalitet: Sverige

  • Posisjon: Angrep

  • Draktnummer: 15

  • Tidligere klubber: Strømsgodset, Sandnes Ulf, Sundsvall, Haugesund, Vasterås, AIK, Vasby

Annonse fra Obos-ligaen: