Endelig mål og poeng

(Fotballklubben Bodø/Glimt - Sandefjord Fotball 1-1) Etter 705 minutter uten scoring og åtte kamper på rad uten poeng fikk endelig Sandefjord hull på både scorings- og poengbyllen. Da får det bare være at det endte 1-1 i Bodø.

Allerede etter snaue to minutter banket Flamur Kastrati inn guttanes første scoring på 705 minutter. Ángel brakte så balansen tilbake i regnskapet for vertene og flere mål skulle det ikke bli oppe i nord.

Det var i etterdønningene av et frispark det skulle skje. Bodø/Glimt trodde de hadde klarert seg unna fare, men Pau Morer sendte avgårde en høy ball som endte hos en kliss alene Kastrati på bakre stolpe. Spissen banket så kula lekkert ned i hjørnet på hel volley.

SF fikk tydelig selvtillit etter den grytidlige ledelsen, og spillet de neste 20 minuttene skulle hovedsaklig tilhøre gjestene.

Flamur Kastrati scoret og måtte tidlig byttes ut med skade. (Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix)

Deretter skulle Glimt ta mer over, men det var sjeldent Eirik Holmen Johansen ble testet nevneverdig bakerst i banen.

Dermed kom det litt ut av det blå da Ángel fyrte av et langskudd fra 25 meter. Avslutningen snek seg inn i det lengste hjørnet til 1-1.

Derfra og ut skulle resten av omgangen bli preget av skader. Kastrati måtte ut like før reduseringen med noe som kunne se ut som en lyskeskade til fordel for Herman Solberg Nilsen.

Håvard Storbæk og Philip Zinckernagel var også begge to i en ekkel situasjon da de skallet sammen. Førstnevnte fikk den verste støten, men kapteinen kom tilbake med en kraftig bandasje rundt skolten.

Krigekamp helt ut

Etter sidebytte prøvde Sandefjord å spille seg fram til flere muligheter, men ettersom de ble presset lenger tilbake i banen skulle det bli mer og mer dueller rundt midten av banen.

Om ikke lenge smalt det i både den ene og den andre situasjonen, med to lag som begge kjempet hardt etter poeng.

1-1: Glimt feirer scoring under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Sandefjord på Aspmyra stadion. (Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix)

Til offer for de mange duellene ble derimot sjanseproduseringen. Verken vertene eller gjestene maktet å komme til noen særlig store sjanser og dermed ebbet det hele ut med 1-1.

Dermed var klubbens første poeng på ni kamper et faktum etter det som endte med å bli en ordentlig krigekamp.

Neste kamp, og mulighet til å øke poengproduksjonen med to pinner, er søndag 1. juli når Rosenborg kommer på besøk.