Endelig er vi snart tilbake!

Torsdag 7.mai ga regjeringen grønt lys til toppfotballen i Norge, med seriestart fra 16.juni.

Annonse:

Torsdag kom nyhetene hele Fotball-Norge har ventet på, og Kulturminister Abid Raja gir klarsignal til Eliteserieklubbene om normal trening og seriestart fra 16.juni. Det blir en rekke strenge restreksjoner som klubbene må forholde seg til, men det viktige er å få ballen til å rulle igjen. 

En som virkelig har jobbet hardt de siste ukene, og som har hatt tett dialog med helsemyndighetene, er NFFs elitedirektør Lise Klaveness som sier følgende til fotball.no: 

- Vi er enormt glade for å kunne starte allerede nå med treninger og kamper fra 16. juni i toppfotballen. Dialogen med myndighetene har vært god og konstruktiv underveis i prosessen. Det har vært uvurderlig å kunne møte kompetente og imøtekommende mennesker i FHI og for øvrig hos helsemyndighetene for å arbeide frem et forsvarlig smittevern rundt vår aktivitet, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness (Sitat hentet fra fotball.no)

Se protokollene for gjennomføring av trening og kamper i toppfotballen her.

For klubbene betyr dette nå en gjenoppstart av oppkjøringen, slik at en klar for avspark. Det vil komme flere reaksjoner etter dagens trening. 

Annonse fra Eliteserien: