En gammel kjenning tilbake

På tirsdagens trening var den gamle storscoreren Pål Kirkevold, som nylig ble seriemester i dansk 1.divisjon tilbake på gamle trakter.

Lørdag ble Pål Kirkevold seriemester med Hobro som sikret seg opprykk til den danske toppdivisjonen Superligaen. Den tidligere SF-spissen ble matchvinner med kampens eneste scoring ti minutter før slutt i opprykksfinalen mot rivalen Vendsyssel.

Lykkelig dansk mester

Etter en god feiring som danske mestere har spissen og hans danske lagkamerater nå tre velfortjente ferieuker, før oppkjøringen til en ny sesong starter. Kirkevold benyttet første dag hjemme i Vestfold til å besøke sin gamle klubb og lagkamerater i SF. - Nå har jeg det godt. Jeg er tilbake med helt avslappede skuldre og med et opprykk i boks. Nå er jeg bare lykkelig og det er deilig å være tilbake her for å trene og holde kroppen i gang, sa Kirkevold etter tirsdagens trening på Gamle Stadion. 

Nå ser han frem til å spille på øverste nivå i Danmark igjen. - Jeg trives godt i Hobro. Den er en fin, liten og koselig klubb. Det er mye bra folk og mye hardt arbeid som legges ned av alle i klubben, forteller Kirkevold som også er lagkamerat med en annen tidligere SF-spiller, nemlig Yaw Amankwah. 

Mange gode minner fra Sandefjord

Kirkevold innrømmer at det er en spesiell følelse å ta på seg SF-tøy og være tilbake på Komplett Arena. De gode minnene kommer tilbake fra 2014-sesongen som gjorde han til toppscorer i 1.divisjon og til den spilleren i klubben som har flest mål løpet av en sesong. Hans 20 mål i løpet av èn sesong er fortsatt rekord i klubben.

- Det gir en god følelse å gå inn i garderoben her og ta på SF-tøy. Det bringer mye minner tilbake når jeg kommer til stadion. Det vi klarte å oppnå i opprykkssesongen var helt fantastisk og selvfølgelig noen kamper i Tippeligaen året etter, mimrer målmaskinen fra Re. 

dl6-110514
DANSKE MESTERE: Pål Kirkvold og Yaw Amankwah sikret opprykk med danske Hobro. Her feirer de en av Kirkevolds scoring for SF i 2014. (Foto: Dagfinn Limoseth/Digitalsport)
Annonse fra Eliteserien: