Cifuentes: - Ser forbedring

Etter å ha mistet tre poeng på overtid mot Vålerenga sist runde har SF-trener Martí Cifuentes brukt uka på å tette igjen hullene.

Med tre minutter unna seier i hovedstaden sist søndag var det en katalansk hovedtrener som satt igjen med blandede føleleser etter kamp.

Samtidig som Sandefjord spilte en fantastisk førsteomgang mot Vålerenga, var det en tøff oppgave som ventet etter hvilen.

- Om kampen hadde blitt blåst av etter 88 minutter hadde vi vært strålende fornøyd. Men vi klarte ikke å holde godt nok unna i sluttminuttene, og vi vet nå hva det er vi må forbedre fordi vi har mistet poeng i to kamper på rad (Haugesund og Vålerenga, red.anm.), sier en åpenhjertig Cifuentes.


Likevel tar han med seg de positive opplevelsene fra kampen, og spesielt de første 45 minuttene.

- Førsteomgang var veldig bra, og til og med i andreomgang skaper vi flere gode sjanser. Så det er absolutt mye positivt å ta med seg, men vi har jobbet mest med de områdene vi har slitt med, forteller spanjolen.

- Vi er i stadig utvikling

Før kampen mot Tromsø har trenerteamet hatt veldig klare instruksjoner på hvordan de vil spillergruppa skal jobbe videre, og Cifuentes mener han ser framgang.

- Vi er i stadig utvikling, og jeg føler gutta responderer bra på hvordan jeg vil de skal spille, forklarer han.

Med et gjestelag som til tider har spilt feiende flott angrepsfotball, har fokuset i den blå leiren vært hvordan man kan få hindret gutan fra nord med å få til sitt spill.

- Vi har jobbet med hvordan vi skal forsvare oss mot et ballbesittende motstanderlag som Tromsø, hvordan presshøyden skal være og hvordan vi skal angripe når vi har ball, forteller Cifuentes.

Sist kamp måtte Erik Mjelde og Victor Demba Bindia stå over på grunn av skader, men spesielt sistnevnte er det god grunn til å få se tilbake i aksjon.

- Erik jobber fortsatt med rehabiliteringen, men Vicky er tilbake i trening og jobber mot en plass i førsteelleveren, avslutter treneren.

Annonse fra Obos-ligaen: