1 poeng med hjem til Fjorden!

1-1 på Fosshaugane Campus, og vi er like langt i opprykksstriden!

Det har regnet godt i Sogndal i dag, og banen var preget av mye vann. Det vi vet er at vår spillestil er klart best når ballen går hurtig langs gressmatta. Vi får en god start på kampen, og presser Sogndal de første 5 minuttene. Sogndal kommer tilbake igjen, og får noen farlige innlegg fra venstresiden. Men vi er fokuserte, og klarer å avverge.

Den første store sjansen kommer etter 17 spilte minutter. Rufo slår en ball i bakrom, og  Anton Kralj kommer på et strålende løp. Han fyrer av på direkten innenfor 16-meteren, men skuddet blir for enkelt for Sogndalkeeperen Mathias Dyngeland.

Etter 30.minutter så kommer Sogndal til sin store sjanse. Nok en gang, så er det et innlegg fra venstresiden som er perfekt, og Sogndalspilleren Eirik Schulze stuper inn i feltet og får til en farlig heading. Men ballen sniker seg på utsiden av målet.

Etter 36.minutter så dømmer dommer Marius Lien straffespark. Det blir slått et innlegg fra høyre, og dommer mener at Vidar Ari Jonsson drar ned en Sogndalspiller på ulovlig vis, og dømmer straffespark og gult kort. Den setter Sogndalspiller Kristoffer Hoven sikkert, og Sogndal går opp i ledelsen.

Etter 44.minutter, så må Stefan Mladenovic kaste inn håndklet etter en smell i kneet. Inn kommer Mohamed Ofkir.

PAUSE 1 - 0 - Scoring av Kristoffer Hoven (Sogndal)  på straffespark.

5.minutter tar det før SF kommer til en stor sjanse! Erik Mjelde finner Pontus Engblom med en herlig flikk, og Pontus kommer alene med Dyngeland. Mathias Dyngeland er oppe med hanskene, og får avverget.

70.minutter, og vi er TILBAKE! Vidar Ari Jonsson får til et innlegg fra høyresiden. Ballen treffer Rufo som header den videre på bakre stolpe. Der står Pontus Engblom helt alene, som slår ballen tilbake til Rufo som er på blankt mål. Rufo får et dårlig mottak, men får hentet seg inn igjen og banker den i nettmaskene. Dermed er vi like langt, og stillingen står 1-1 etter 70.minutter spilt! Rufo noterer seg for sin 4 scoring så langt denne sesongen.

Kun 4 minuttere senere får Sogndal en enorm sjanse! Det skjer en glipp i de bakre rekker der Marius Høibråten går opp i et press. Kristoffer Hoven kommer alene med Jacob Storevik, men fyrer av et skudd nøyaktig der Jacob står. Vi kan heldigvis puste lettet ut for at ikke Sogndal tok tilbake ledelsen kort tid etter vår scoring.

Etter 79.minutter så tar Martí Cifuentes grep, og setter inn på løpsmaskinen Håvard Storbæk. Erik Mjelde er den som må ofres, og spurter ut av banen for å få spillet fort i gang igjen.

Etter 87.minutter så dømmer Marius Lien straffespark til Sogndal igjen, og det er dramatikk på Fosshaugane Campus. Ulrik Flo gjør seg klar på 11-meteren, og forsøker seg på en chip. Den går i tverliggeren, og på returen i målet, men dommer oppdager noe ulovlig og dømmer frispark til SF. Vi kan dermed puste lettet ut!

Det vaier frem og tilbake i sluttminuttene, men det ender 1-1 på Fosshaugane Campus og vi tar med oss 1 poeng hjem til Sandefjord. 2 straffespark til Sogndal og store sjanser alene med Jacob Storevik gjør at vi kan se oss fornøyd med 1 poeng.

SLUTT 1 - 1

Start klarte bare uavgjort mot Strømmen tidligere idag, dermed kunne guttane få en luke på 2 poeng i opprykksstriden, men her blir det spenning helt til siste slutt! Vi er igjen like langt der begge lag står på 46 poeng.