Tapte syvmålsthriller

Til tross for tre fine scoringer endte det med 3-4-tap hjemme for SF-juniorene mot Ullensaker/Kisa.

Sandefjords juniorlag fikk en tung oppgave etter to tidlige baklengsmål på Gamle Stadion fredag kveld. Til slutt tok Ull/Kisa med seg alle de tre poengene hjem etter 3-4-seier.

Kampen åpnet med jevn stillingskrig mellom de to lagene, før SF fikk sin første halvsjanse.

Likevel var det gjestene som skulle åpne scoringsballet etter at ti minutter hadde passert ved Eythor Martin Vigerust Bjørgolfsson. Rett etter avspark stjal gultrøyene ballen og fosset mot mål igjen. Et ufokusert hjemmelag stod dermed nærmest og så på at Martin Søreide doblet ledelsen.

Deretter gikk det opp et lys for guttane som kjapt responderte på de to reduseringene. Amanj Mohammadi sendte avgårde en lang ball som Brik Boufous ekspederte videre i mål fra 15 meter.

Så skulle det bli mer jevnt spill før Petter Olsens gutter hentet seg inn igjen på glitrende vis. Mohammadi brøt høyt i banen etter et mislykket Ull/Kisa-angrep og slo inn foran kassa. Der dukket selvfølgelig Jakob Maslø Dunsby opp og dyttet ballen i mål på hel volley.

Gjestene skarpest

Like før pause skulle derimot gjestene fra Jessheim nok en gang straffe et uoppmerksomt SF-forsvar. Etter å ha utnyttet tomrom på blå venstreside sendte Sander Jonassen Forø laget sitt til pause på stillingen 2-3.

Etter hvilen var det et skjerpet Sandefjord som entret banen, og ungguttene gikk tidlig offensivt til verks.

Likevel ville det seg annerledes og nok en gang smalt det motsatt vei. Som følge av en corner i det 59. minutt stanget Vigerust Bjørgolfsson inn sitt andre for dagen.

Brik Boufous scorte SFs første mål, men det holdt likevel ikke til poeng. FOTO: Torstein Flåm

Blåtrøyene prøvde desperat å kjempe seg tilbake, og etter 77. minutter ble første håp for SF-opphenting tent. Mohammadi sikret seg like så godt et hat-trick i målgivende pasninger da han tredde igjennom Daniel Kronstad foran mål. Sistnevnte vendte fint opp og banket ballen i nota.

Bortelaget skulle derfra og ut stenge butikken for dagen, og dermed endte det med et surt 3-4-tap for Sandefjord.

En gladnyhet er derimot at 2002-modellene Martin Amundrød og Jørgen Kili Fjeldskår begge fikk sine debuter uten å gjøre seg bort.

Nå venter en måneds ferie før neste kamp blir hjemme mot Bodø/Glimt, søndag 29. juli.

Kampfakta

Nasjonal G19
Sandefjord Fotball - Ullensaker/Kisa 3-4 (2-3)
Gamle Stadion
Dato: 23. juni

Mål: 0-1 Eythor Martin Vigerust Bjørgolfsson (10'), 0-2 Martin Søreide (11'), 1-2 Brik Boufous (12'), 2-2 Jakob Maslø Dunsby (28'), 2-3 Sander Jonassen Forø (45'), 2-4 Eythor Martin Vigerust Bjørgolfsson (59'), 3-4 Daniel Kronstad (77')

Gult kort: Boufous, J. Maslø Dunsby (SF), Stenseth (U/K)

Sandefjord Fotball (3-4-3): Jesper Granlund - Eirik Bøen Siem (Markmanrud, 68'), Henrik Maslø Dunsby, Amanj Mohammadi (Amundsen, 77') - Brik Boufous (Amundrød, 56'), Sander Risan, Daniel Kronstad, Even Horgen (Kili Fjeldskår, 77') - Jakob Maslø Dunsby (Ballari Berg, 45'), Lang Awour, Christoffer Sandnes