Sikret avansement i nabobyen

SF-juniorene slapp med frykten og holdt 2-1-ledelsen helt inn da de gjestet Tønsberg borte torsdag kveld. Dermed er guttane videre til fjerde runde av G19 NM.

Da FK Tønsberg utliknet til 1-2 kvarteret før slutt begynte cupavansementet å henge i en tynn tråd, men Petter Olsens gutter stod imot presset fra naborivalene.

Kampen åpnet med få sjanser, men med flust av kriging og stillingskrig på midtbanen.

Etter 18 minutter satt den imidlertidig for de blå da Lang Awour kom seg vakkert til innlegg fra høyresiden. Inne i feltet var Jakob Maslø Dunsby på rett sted til rett tid og klinket ballen forbi FKT-keeperen på hel volley.

Resten av omgangen skulle fortone seg på litt rotete vis, med to lag som begge slet med å etablere noe særlig til spill.

Vertene kom seg etter hvert også til flere kvalifiserte sjanser, men åtte minutter før pause det var heller SF som skulle stå for kampens andre scoring.

Maslø Dunsby stjal til seg ballen, rundet en motspiller og tredde videre til Michael Skontorp. Vingen plasserte så ballen enkelt i hjørnet, og bortelaget holdt 0-2-ledelsen inn til pause.

Nervepirrende slutt

Andreomgang skulle fortone seg hakket mer uryddig enn hva tilfelle var før sidebytte.

Igjen slet begge motstanderne med å skape noe særlig spill, og lite skjedde før FKT plutselig fikk et frispark i det 75. minutt.

Fra nærmere 25 meter skjøt Ludvig Juell Gevelt via muren, forbi en utspilt Jesper Granlund og i mål.

De siste minuttene av kampen skulle bli styrkeprøven for et hardt presset SF-lag, men ungguttene holdt ut og red stormen av.

Dermed er de unge, lovende blå klare for 4. runde av cupen!

Kampfakta

NM G19 Telenor Cup
Fotballklubben Tønsberg G19 - Sandefjord Fotball G19 1-2 (0-2)
Tønsberg Gressbane KG
Dato: 18. august

Mål: 0-1 Jakob Maslø Dunsby (17'), 0-2 Michael Skontorp (36'), 1-2 Ludvig Juell Gevelt (75')

Gule kort: Nybråten, Reikvam Solberg (FKT)

Sandefjord Fotball (4-2-3-1): Jesper Granlund - Amanj Mohammadi, Trym Thodesen, Lars Markmanrud, Jonas Jacobsen - Sander Risan, Markus Ballari - Lang Awuor, Jakob Maslø Dunsby, Michael Skontorp - George Gibson