(NÆRE: Innbytter Kevin Jablinski rager høyest og var nære på å heade inn en redusering. Foto: Fredrik Aremyr)

Yppet seg mot svensk storlag

(IFK Göteborg - Sandefjord Fotball 3-1) Flamur Kastrati scoret for tredje kamp på rad og sendte SF i ledelsen mot IFK Göteborg. Den svenske storklubben kom sterkt tilbake.

Den svenske storklubben IFK Göteborg var motstander i onsdagens treningskamp i Serneke Arena. Hovedtrener Lars Bohinen var ute etter svar og fikk se sin nye midtbanespiller Thomas Kind Bendiksen i aksjon for første gang i SF-drakt. El-Hadji Gane Kane fikk også spille fra start og dermed tok kaptein Lars Grorud plassert sentralt i forsvarstreeren.

Kastrati i tredje kamp på rad

På topp var Flamur Kastrati som hadde scoret i begge de to foregående treningskampene. Mot IFK Göteborg brukte han i underkant av tjue minutter på å score i tredje kamp på rad. Enric Vallès slo en perfekt ball i bakrommet og Kastrati avsluttet med en perfekt lobb over keeper.

Ledelsen ble kortvarig. Den tidligere Premier League- og svenske landslagsspilleren Tobias Hysèn kom skrått alene med keeper Øystein Øvretveit. Rutinert plasserte han ballen mellom bena på keeperen og i nettmaskene.

Fem minutter senere var samme mann på farten igjen. Fra motsatt side denne gang scoret han et nesten identisk mål. 2-1 til IFK, som også var stillingen til pause.

Hysén avgjorde for IFK

Andre omgang åpnet med en stor sjanse til Erik Mjelde. En godt slått corner fra Joackim Olsen Solberg landet på hodet til bergenseren, men headingen gikk rett over tverrliggeren.

Flere bytter preget andre omgang og tempoet i kampen falt utover omgangen. Hjemmelagets Hysén fullførte sitt hat-trick og scoret kampens siste mål i det 69.minutt.

André Sødlund var nære scoring på resultatet på overtid, men en god keeper fikk akkurat avverget til corner.

- En jobb å gjøre defensivt

- Vi har sluppet inn litt for mange mål på de tre treningskampene. Vi har en jobb å gjøre der de næremeste ukene frem mot seriestart. Vi må få tettet igjen, sa Erik Mjelde etter kampen.

Om egne prestasjoner forteller Mjelde at det ble mye defensiv jobbing i sin posisjon som venstre vingback. Et større bidrag fremover på banen håper og ønsker han å få til i tiden fremover.

- Resultatet betyr ingenting. Men allikevel, jeg synes det alltid er viktig å vinne. Vi kan alltid se bak resultatet på hva som er bra og dårlig, men vi må skape vinnermentalitet og vinnerskaller. Vi skal vinne fotballkamper, fortsetter en sliten Mjelde.

Se hele intervjuet nedenfor.

Kampfakta

Treningskamp
IFK Göteborg – Sandefjord Fotball 3-1 (2-1)
Serneke Arena: 842 tilskuere

Mål: 0-1 Flamur Kastrati (14’), 1-1 Tobias Hysén (18’), 2-1 Hysén (23’), 3-1 Hysén (69’)

SFs lagoppstilling: Øystein Øvretveit – El-Hadji Gana Kane (Seck, 62’), Lars Grorud (Jablinski, 59’), Joackim Olsen Solberg (Holt, 69’) – André Sødlund (Kebbie, 59’), Håvard Storbæk (Morer, 46’), Enric Vallés (Sødlund, 69’), Thomas Kind Bendiksen (Shamohammad, 62’), Erik Mjelde – Péter Kovács, Flamur Kastrati (Lorentzen, 46’)