Tung kveld i Tromsø

(Tromsø IL - Sandefjord Fotball 4-1) Det ble en knalltung kveld for SF i Tromsø, og selv om Flamur Kastrati tente et lite håp endte det til slutt med 4-1-tap mot Gutan.

Det ble en helsvart kamp for et SF-lag som gjorde det vanskelig for seg selv mot påskrudde Tromsø-spillere. Etter to tidlige baklengsmål reduserte Flamur Kastrati vakkert for guttane, men i stedet for comeback ble det ytterlige to imot og et skuffende 4-1-tap oppe i nord.

Etter kun seks minutter satt den første for vertene som følge av en feilpasning fra Christer Reppesgård rett i føttene på Gjermund Åsen. TIL-vingen spilte deretter Runar Espejord fri foran kassa, og spissen plasserte inn 1-0 sikkert forbi Eirik Holmen Johansen i buret.

Da hadde SF allerede rukket å ha en i utgangspunktet god åpning på kampen, men som følge av det tidlige baklengsmålet fikk Tromsø blod på tann. Ti minutter senere skulle nemlig samme mann som sist doble ledelsen.

(Tromsøs Lasse Nilsen i duell med Sandefjords Christer Reppesgård og keeper Eirik Holmen Johansen. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix)

Lasse Nilsen kom seg ned til dødlinja og slo knallhadt inn foran mål. På bakre stolpe hadde Espejord sneket seg på plass og kunne enkelt dytte inn sitt andre for dagen.

Det skulle derimot ikke ta lang tid før gjestene skulle svare og reduseringen kom på vakkert vis.

Joackim Olsen Solberg slo langt opp mot Håvard Storbæk, og kapteinen headet perfekt ned til en Kastrati som kom i hundre i returrommet. Avslutningen banket spissen vakkert ned i hjørnet.

Ingen opphenting

Men i stedet for at Sandefjord skulle komme tilbake i kampen var det i stedet hjemmelaget som tråkket enda hardere på gasspedalen.

Idet halvtimen var spilt endte en kort cornervariant med at Daniel Berntsen slo et knallhardt innlegg langs bakken mot Kent-Are Antonsen i feltet. Den anvendelige midtbanespilleren styrte så ballen i mål og 3-0 til Tromsø.

Syv minutter før pause mottok Pontus Engblom en ball i hoftehøyde inne i feltet, men til tross for vanskelige arbeidsforhold maktet svensken å sentre ballene videre mot Storbæk ved hjelp av kneet. TIL-keeper Jakob Karlstrøm rakk derimot ut akkurat før kapteinen nådde fram på pasningen.

Deretter skulle hjemmelaget få sin fjerde og siste scoring for dagen etter at Espejord satte opp Berntsen inne i feltet. Vingen så opp og vippet ballen over Holmen Johansen og inn i det lengste hjørnet.

Transportetappe

Etter hvilen fortsatte Tromsø som de slapp spillemessig og skapte flere kvalifiserte sjanser. Til forskjell fra 1. omgangen var det et vesentlig mer påskrudd SF-lag som viste seg fram, men det var allerede alt for sent og framover var det lite å skrive hjem fra.

De siste 45 minuttene fortonet seg etter hvert mer og mer som en transportetappe, med et vertskap som var mer enn fornøyde med ledelsen de allerede hadde skaffet seg.

Like før slutt prøvde André Sødlund å pynte på resultatet, men langskuddet fløy litt for langt over mål.

Det mest gledelig å ta med seg fra en ellers så grå kveld var derimot at juniorspiller, og tidligere Flint-gutt, George Gibson fikk sin offisielle debut for klubben han har vært i siden 2016.

Nå er allerede blikket rettet mot førstkommende søndag da Brann kommer på besøk til Komplett Arena. Det er bare til å se framover og brette opp ermene!

Kampfakta

Eliteserien, runde 6
Tromsø IL - Sandefjord Fotball 4-1 (4-1)
Alfheim stadion
Tilskuere: 3 692
Dato: 22. april

Mål: 1-0 Runar Espejord (6'), 2-0 Runar Espejord (16'), 2-1 Flamur Kastrati (17'), 3-1 Kent-Are Antonsen (30'), 4-1 Daniel Berntsen (39')

Gult kort: Åsen (TIL), Olsen Solberg, Storbæk (SF)

Tromsø IL (3-4-3): Jakob Karlstrøm - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Tom Høgli - Robert Taylor, Morten Gams Pedersen, Kent-Are Antonsen (Kjærgaard, 76'), Lasse Nilsen (Samb, 88') - Daniel Berntsen, Runar Espejord (Bakenga, 58'), Gjermund Åsen

Sandefjord Fotball (4-4-2): Eirik Holmen Johansen - Victor Demba Bindia, Christer Reppesgård, Lars Grorud, Joackim Olsen Solberg - Håvard Storbæk, Erik Mjelde (Ofkir, 60'), Enric Vallès, André Sødlund - Flamur Kastrati, Pontus Engblom (Gibson, 81')