Tap i Cifuentes' debut

(Sandefjord - Haugesund 0-2) Det endte med 0-2-tap i Martí Cifuentes første kamp som Sandefjord-trener.

Til tross for spillemessig bedring fra tidligere kamper maktet ikke den nyervervede SF-treneren Martí Cifuentes å unngå at Haugesund dro med seieren etter to dødball-scoringer.

Sandefjord åpnet friskt med høyt press og flere gode kombinasjoner, men det skulle ikke stemme foran mål.

I stedet var det gjestene som gikk i ledelsen på sitt aller første besøk inni Sandefjord-feltet. På en corner stusset Vegard Skjerve ballen i det lengste hjørnet og dermed var guttanes gode start litt forgeves.

Kun ti minutter senere skulle SF få sin desidert største sjanse så langt da André Sødlund fikk stå alene på fem meter. Vingbacken fikk derimot ikke nok kontakt med ballen til at det ble noe av skuddet.

Hjemmelagt fortsatte å spille seg fram til småfarligheter, og det var i det hele tatt sjelden Haugesund fikk beholde ball lenge om gangen.

Da var det erketypisk at bortelaget skulle doble ledelsen like før pause på sin andre corner, og sjanse, i kampen ved Benjamin Karamoko.

Blytung oppgave

Etter hvilen skulle Sandefjord nok en gang åpne friskt, og allerede i det 50. minutt fikk Enric Vallès en kjempesjanse da han klemte til med høyrefoten. Per Kristian Bråtveit fikk derimot skubbet forsøket til corner.

Så skulle oppgaven med å snu kampen gå fra vond til verre da bursdagsbarnet Emil Pálsson felte Fredrik Gytkjær som siste mann. 25-åringen fikk sitt andre gule kort, selv om det første etter bare elleve minutter kan diskuteres, og dermed var SF ti mann.

tce90ae2
Emil Pálsson vises det røde kortet av dommeren . (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)

Cifuentes' gutter fortsatte med det massive ballinnehavet, og Haugesund så ingen grunn til å stupe i angrep som følge av overtaket heller.

Vertene forsøkte gang på gang ved å komme seg inn til FKH-feltet, men hvittrøyenes kompakte forsvar og aggressive presslinje skulle gjøre det svært vanskelig å få til noe særlig av sjanser.

Ni minutter før slutt skulle derimot innbytter Pontus Engblom få alle sjansers mor etter rot i bortelagets forsvar. Svensken prøvde å spille ballen forbi en utrusende Bråtveit i èn-mot-èn-duell, men på andre siden av sisteskansen rakk akkurat Alexander Stølås å løpe opp ballen.

SF-Haugesund(Foto: Torstein Flåm)

I sluttminuttene skulle også SF få ballen i nettaket ved to anledninger, men verken Flamur Kastrati eller Victor Demba Bindia maktet å få ballen innenfor stengene.

Dermed ebbet det sakte, men sikkert, ut med 0-2-seier til gjestene fra Haugaland i en kamp hvor effektiviteten virkelig var det som skulle skille lagene.

Neste test for Cifuentes & co blir borte mot Bodø/Glimt 24. juni, så da er det ytterlige tid for guttane til å forberede seg til kamp.