Smiler om kapp med solen

Abdoulaye Seck (24) har fått en ny vår og smiler om kapp med vårsolen i Sandefjord.

Seks serierunder ut i sesongen har forsvarsspiller Abdoulaye Seck virkelig fått en ny vår. Senegaleseren på nesten 2 meter har spilt samtlige minutter i Eliteserien og sett bedre ut enn noen gang tidligere. 

Tung vinter

Seck innrømmer at vinteren var tung og lang. En oppkjøringen til den nye sesongen hvor han kun startet én treningskamp i løpet av vinteren. Det var i generalprøven mot Strømsgodset hvor han forårsaket straffe og spilte én omgang. 

- Det er ikke alltid så lett å sitte mye på benken. Ingen vil jo egentlig være der. På benken starter du å tenke for mye. Om hva man har gjort og om man ikke har spilt godt nok, forteller Seck mens han går sakte gjennom strandpromenaden i Sandefjord. 

seck1
TRIVES: Abdoulaye Seck trives godt i Sandefjord om dagen.

I opprykksesongen spilte han 21 kamper, hvor kun 10 var fra start. Noe færre enn han hadde håpet på etter overgangen fra Hønefoss før forrige sesong, som var fast bestemt på å bruke vinteren til å overbevise trener Lars Bohinen om mer spilletid. 

- Når jeg fikk starte mot Strømsgodset i generalprøven tenkte jeg bare at denne sjansen skal jeg ikke la gå fra meg, fortsetter Seck. 

Annonse:

Grep sjansen

Seck som nå bor på Haukerød grep sjansen han fikk av Bohinen i serieåpningen mot Lillestrøm på Åråsen. 

- Jeg bestemte meg for å gi alt og ikke se meg tilbake. Når treneren ga meg sjansen ville jeg gjøre han fornøyd, hjelpe laget og gjøre jobben min best mulig, smiler Seck. 

Fem serierunder senere har han akkurat scoret sitt første ligamål for Sandefjord Fotball og sitt første mål i Eliteserien 2017. Det solide forsvarsspiller har også gjort at han har fått plass på rundens lag i VG de to foregående serierundene. 

- Alle baller som kommer inn i feltet har jeg som mål om å vinne. "Jokke" slo langt og jeg ble så klart veldig glad for målet. Når vi fikk den scoringen trodde jeg vi skulle slå Molde. 

GIR JULING: Her i duell med Rosenborgs Matthias Vilhjalmsson. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)
GIR JULING: Her i duell med Rosenborgs Matthias Vilhjalmsson. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

Skryter av lagkameratene

Seier mot Molde ble det ikke, men ett viktig poeng ble sikret på overtid. På søndag venter en ny hard kamp mot Viking som har begynt å få sving på sakene etter en treg start på sesongen. 

En kamp Seck gleder seg til. - Det er fortsatt tidlig i sesongen og mange kamper igjen å spille. Vi kan ikke være fornøyde enda. Det må fortsatt jobbes hardt i hver eneste kamp og vi må være fokuserte, sier Seck som er klar for å brette opp ermene. 

Sammen med målvakt Ingvar Jónsson, Christer Reppesgård og El-Hadji Gana Kane har forsvaret sett bra ut innledningsvis i sesongen. - Vi gjør det bra og blir bare bedre og bedre for hver kamp. Vi snakker, kjemper og rydder opp for hverandre, forklarer Seck. 

Kampen mot Viking spilles søndag kl. 18.00.


Abdoulaye Seck

  • Nasjonalitet: Senegal

  • Født: 4. juni 1992

  • Draktnummer: 3

  • Kamper (mål) for klubben: 32 (2)

  • Tidligere klubber: Hønefoss, Diambars, Casa Sports, Touré Kunda, Stade de Mbour

Annonse fra Eliteserien: