Signerte sin første proffkontrakt

Keeperen Jesper Granlund (19) har skrevet under på sin første profesjonelle kontrakt med Sandefjord Fotball.

Etter onsdagens trening på Komplett Arena kunne hovedtrener Martí Cifuentes gratulere unggutten Jesper Granlund med kontrakt. Keeperen har skrevet under på sin første profesjonelle kontrakt med Sandefjord Fotball. 

Granlund er en ekte fjording med fortid i Sandar IL. Siden sommeren 2015 har han vært tilknyttet utviklingsavdelingen til Sandefjord Fotball. 

Ny lokal spiller

- Nå er jeg lettet. Jeg har ventet på dette en stund, sier unggutten som kom til klubben som 15-åring. Videre beskriver han seg som en spillende keeper som liker å bruke beina.  - Jeg føler også jeg er god en mot en og har en bra rekkevidde, forteller Granlund. 

- Det er morsomt at det er mulig å komme fra Vesterøya og få til dette. Det er lenge siden sist, sier Jesper som nok har rett i det. Den forrige var visstnok Jon Midtun Lie. 

Se hele intervjuet med Jesper nedenfor. 


Stolt keepertrener

Også keepertrener Hans Petter Neirebø Olsen var en stolt mann når hjemmesiden snakket med han etter treningen. Underveis i treningen offentliggjorde Norges Fotballforbund at Eirik Holmen Johansen var tatt ut i A-landslagstroppen til Lars Lagerbäck. 

- Eirik er vel den femte keeperen som er innom et landslag uansett aldersgruppe og blir jo da den andre på A-landslaget til Norge, forteller Olsen som har vært klubbens keepertrener i en årrekke.

Keepertrener Hans Petter Neirebø Olsen og Jesper Granlund.
Keepertrener Hans Petter Neirebø Olsen og Jesper Granlund.

Nøtterøy-mannen har en fortid som mangeårig keeper for Eik i 1.divisjon, og et par sesonger i Start. Han gleder seg stort over gruppen keepere han har i troppen i dag med Holmen Johansen, Granlund og Jacob Storevik.

Om Granlund sier han følgende: - Jesper er en type keeper vi kikker etter. Bra rekkevidde og gode fotballferdigheter. Nå begynner han også å bli en voksen spiller. Han irriterer seg mindre over feil og har bedre fokus på det han skal gjøre. Nå har han gått her siden han var 15-år og endelig skrevet proffkontrakt. Det er fantastisk moro, avslutter Olsen. 


Jesper Granlund

  • Født: 23. aug 1999

  • Fra: Sandefjord, Norge

  • Tidligere klubber: Sandar

Annonse fra Obos-ligaen: