Seieren holdt ikke helt inn

(Ranheim Toppfotball - Sandefjord Fotball 1-1) Til tross for en sterk førsteomgang, og flere gode sjanser gjennom hele kampen, endte det med poengdeling og 1-1 da SF gjestet Ranheim.

Pontus Engblom ga Sandefjord en drømmestart på kampen med sin iskalde avslutning etter 12 minutter, men Ranheim svarte like etter pause og dermed endte det med uavgjort i Trøndelag.

Etter en litt treg åpning på oppgjøret skulle Engblom sørge for et strålende utgangspunkt for guttane da han tok ned ballen på utsøkt vis, som følge av et innlegg fra Pau Morer.

På grunn av et perfekt timet bueløp var svensen plutselig alene med Even Barli i Ranheim-målet, og avslutning satte han vel så vakkert ned mellom bena på sisteskansen.

Derfra og ut fikk Sandefjord nesten holde på som de ville. Vertene slet nemlig lenge med å komme til ordentlige sjanser, mens SF vartet opp med flere brukbare muligheter. Bak i forsvar styrte Marc Vales og nysigneringen Marius Høibråten med god kontroll.

Like før halvtimen var spilt kom Engblom på et superraid som startet på egen halvdel. Spissen løp ifra alt og alle, men selv om chip-avslutningen gikk over Barli ble det reddet på strek.

Hjemmelaget ble etter hvert løpende mer og mer igjennom, og førsteomgang ebbet ut med 0-1-ledelse til Martí Cifuentes' gutter.

Bare nesten

Etter sidebytte kom Ranheim ut med et betydelig større fokus, og trønderne begynte å produsere sjanser fra start av.

Aslak Fonn Witry skrudde et frispark fint over muren, men Eirik Holmen Johansen parerte godt til corner.

Ved flere anledninger kom det også framstøt fra hjemmelaget, og etter 54 minutter maktet ikke SF-spillerne å stå imot lenger. Etter en tellefeil i forsvar fikk Kristoffer Løkberg heade totalt alene på bakre stolpe, og den Brann-klare midtbanespilleren var treffsikker med pannebrasken.

Vertene fortsatte sjanseproduksjonen utover i omgangen, og nærmest var nok Daniel Kvande med et stolpetreff fra returrommet, men også gjestene skulle vise seg fortsatt farlige.

Engblom, som ved gjentatte anledninger hadde vært et par centimeter unna ballen på innlegg inn i boks, ble slått mot på fem meter, men spissen bommet akkurat så det var på lærstykket.

Til tross for fem tilleggsminutter på slutten endte det til slutt med 1-1 da ingen av lagene virket villige til å risikere alt for mye i avslutningsfasen.

Dermed blir det ett poeng og flere gode opplevelser som tas med hjem til Sandefjord. Også positivt var debutene til nevnte Høibråten, samt innhoppene til Fitim Azemi og Ruben "Rufo" Herraiz på tampen av oppgjøret.

Neste kamp for guttane blir "sekspoengskampen" hjemme mot Lillestrøm, søndag 26. august.