Poengløse hjem fra Ålesund

(Aalesund FK - Sandefjord Fotball 2-0) En svak førsteomgang gjorde det vanskelig å få med seg poeng hjem fra Color Line Stadion i Ålesund.

Hovedtrener Lars Bohinen og guttane var ivrige på å revansjere tapet i Bergen 16. mai. Søndagens motstander i Eliteseriens 10. serierunde var Aalesund på Color Line Stadion, der Bohienen ble nødt til å gjøre ett bytte på laget etter kampen i Bergen. El-Hadji Gana Kane måtte stå over kampen med karantene og inn kom Alexander Gabrielsen til sin første kamp fra start denne sesongen.

Annonse:

Det var hjemmelaget som kom klart best i gang på Sunnmøre. I løpet av de første fem minuttene fikk de tre store sjanser til å ta ledelsen, men vår gode målvakt og fungerende kaptein Ingvar Jónsson hindret Mustafa Abdellaoue i å sende de oransje opp i ledelsen.

Det skulle likevel ikke ta lang tid før hjemmepublikummet skulle fikk noe å juble for. Joackim Olsen Solberg var uheldig da ballen spratt opp i henda hans inne i sekstenmeteren, og dermed straffespark til Aalesund. Mustafa Abdellaoue var sikker som banken fra straffemerket da han satte inn sin syvende scoring for sesongen etter 8 minutter.

ms1-210517-4
0-2: Enric Vallès fortviler etter den dårlige starten. (Foto: Marius Simensen, Digitalsport)

Tangotrøyene doblet ledelsen like før halvtimen var spilt på Color Line Stadion. Edwin Gyasi dro seg innover i feltet før han satte ballen i mål via tverrliggeren bak en sjanseløs Jónsson.

Vår første store mulighet kom etter 41 minutter. Olsen Solberg vartet opp med et godt frispark fra omlag 25 meter, men en god Andreas Lie fikk slått ballen til side for mål.

TAPTE: Andre Sødlund i aksjon mot AaFK. (Foto: Marius Simensen, Digitalsport)

I andre omgang var spillet bedre og guttane hadde mer ball. Det ble flere skuddforsøk og mye nesten, men Lie i AaFK-målet ble ikke satt på de virkelig store prøvene.

Etter 88 minutter fikk vi en god mulighet til å få et reduseringsmål. Olsen Solberg slo nok en god ball inn i feltet hvor Håkon Lorentzen og Flamur Kastrati ventet. Førstnevnte fikk både en og to muligheter til å sette ballen i mål, men det ville seg ikke for guttane.

Kastrati pådro seg også et gult kort på overtid som gjør at han mister neste seriekamp på Odd hjemme på lørdag. Først venter Ørn-Horten i cupen på onsdag der vi har planer om å slå hardt tilbake.