Pálsson har signert

Islendingen Emil Pálsson har skrevet under på en toårskontrakt med Sandefjord Fotball. 24-åringen kommer fra FH Hafnarfjördur

- Nå er jeg veldig lettet og glad for at overgangen gikk i orden. Jeg klarer nesten ikke vente til vi starter opp med en ny oppkjøring i januar, forteller Pálsson på telefon fra Island. 

Midtbanespilleren var invitert over til Sandefjord og Komplett Arena i forrige uke og fikk se sine nye lagkamerater slå Vålerenga fra tribunen. - Jeg fikk høre om interessen for en måned siden og ble invitert over til Sandefjord. Jeg trente to ganger med laget og ble vist rundt i byen av Ingvar (Jónsson), forteller Pálsson. - Jeg likte veldig godt det jeg så og håper å kunne utvikle meg mye her de neste årene, fortsetter han.

Internasjonal erfaring

Hovedtrener Lars Bohinen er glad for at vinterens første forsterkning allerede er på plass. - Jeg er veldig glad for å ha signert Emil. Han er en spiller som har kvaliteter vi mener passer perfekt inn hos oss. Han er løpssterk, duellsterk og god med ball. Han kan bekle flere roller på midtbanen både i 3-5-2 og 3-4-3, sier Bohinen til hjemmesiden.

Siden 2011 har Pálsson vært sentral på midtbanen for FH Hafnarfjördur som er et av topplagene i den islandske toppdivisjon. Laget har gjentatte ganger bit fra seg i kvalifiseringen til både Champions League og Europa League noe som har blitt lagt merke til.

- Emil kommer med god internasjonal erfaring gjennom e-cup spill med sin gamle klubb. Jeg er glad for at klubben har ambisjoner om å forsterke laget innenfor det alle kaller «den vanskelige 2.sesongen» i Eliteserien og Emil er første spiller inn som gjør akkurat det. Jeg tror SF supporterne snart kan glede seg over ytterligere forsterkninger, fortsetter Bohinen.

GEPA_full_9091_GEPA-07081364002
Emil Pálsson (t.v) i Champions League-kvalifisering mellom FH Hafnarfjoerdur vs FK Austria Wien. (Foto: Digitalsport)

I 2016 fikk Pálsson sin debut for det islandske A-landslaget i en treningskamp hvor også Ingvar Jónsson spilte. Kampen mot De forente arabiske emirater er hittil den eneste A-landskampen for Pálsson som har vært innom alle de alderbestemte landslagene til Island. - Det passet meg fint med en ny utfordring nå. Jeg ser frem til å reise til et nytt land og bli kjent med en ny kultur. Jeg ønsker å bli en bedre fotballspiller og Sandefjord virker som en veldig riktig plass for meg, sier Pálsson. 

- Ambisjonene mine er helt klart å spille meg inn på laget. Jeg ønsker å bidra på banen til gode resultater for Sandefjord Fotball de neste årene, avslutter han. 

Emil Pálsson

  • Født: 10. juni 1993

  • Fra: Island

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: FH Hafnarfjördur, Fjölnir (lån), BÍ/Bolungarvík

  • Landskamper: Island A-landslag (1 kamp / 0 mål), Island U21 (7/0), U19 (8/0) og U17 (7/2).

Annonse fra Eliteserien: