Nok et knepent 0-1-tap

(Sandefjord Fotball - Vålerenga Fotball 0-1) Det skulle igjen ende med et knepent 0-1-tap til Sandefjord etter å ha levert en meget lovende 1. omgang. Til slutt ble straffescoringen til Sam Johnson forskjellen på lagene.

Til tross for en god start på kampen for SF, med 45 minutter hvor guttane hadde både mest ball og sjanser, skulle det til slutt ende 0-1 etter en tidlig straffescoring fra Sam Johnson i 2. omgang.

Sandefjord var friske fra start av i solskinnet på Komplett Arena, og allerede etter seks minutter skulle Pontus Engblom få en gedigen mulighet.

Felipe Carvalho sendte ballen rett i beina på den svenske spissen, men alene med Adam Larsen Kwarasey fra skrå vinkel ble tiden nesten for god. Et sekunds nøling førte til at ballen ble klarert ut i feltet. Der stod derimot Flamur Kastrati, men det påfølgende skuddet fra fjorårets tomålsscorer på Ullevaal ble reddet til corner.

Etter snaue 20 minutter måtte så kaptein Håvard Storbæk ut med skade, men med en spillesugen Pau Morer inn forandret ikke kampbildet seg nevneverdig.

SF fortsatt nemlig å ha grei kontroll på kampen, men ved èn anledning glapp det bak.

Som følge av en løftet pasning i bakrom jaget Johnson ball i tett duell med Reppesgård. Spissen fikk så med nød og neppe spilt videre mot Chidera Ejuke, som igjen lot kula gå videre til Fridjónsson. Vingen klemte til fra elleve meter, men Eirik Holmen Johansen reddet fint.

Deretter skulle unge Herman Nilsen Solberg prøve seg, men etter å ha skjært inn fra kanten endte det påfølgende skuddet rett i blokka.

Resten av omgangen fortsatte så med et par farligheter fra SF, mens Vålerenga sleit med å komme seg ordentlig til sjanser.

Tidlig trøbbel

Etter sidebytte stod kampen litt og vippet før guttane i det 55. minutt kom i trøbbel i etterkant av et tidlig Samuel Fridjónsson-kast.

Mens SF-boksen ventet et langt kast fra islendingen endte ballen i beina på Abdisalam Ibrahim, som umiddelbart skjærte innover i boksen. Pontus Engblom sendte deretter ut en fot på jakt etter ball, men traff i stedet baksiden av leggen til Vålerenga-spilleren.

Dermed pekte dommer Kai Erik Steen på ellevemetersmerket, og straffen satte Johnson sikkert ned i venstre hjørne.

Derfra og ut ble fortsettelsen merkbart preget av den tidlige scoringen, da Vålerenga tok mer over styringen i kampen. Det skulle derimot ikke mange mislykkede angrep til før gjestene la seg lenger bak i banen og ventet på kontringer.

I det 69. minutt kom det nettopp et brudd ved midten som VIF benyttet seg av ved raskt spill via mellomrommet. Amin Nouri fant Johnson foran mål med en smart ball tvers over feltet, men El-Hadji Gana Kane vartet opp med en strålende blokkering på skuddet fra spissen.

Ettersom det nærmet seg full tid ble gjestene fra hovedstaden mer og mer komfortable, mens vertene ble ditto desperate.

Til tross for flere forsøk på langpasninger og innlegg fikk Ronny Deilas mannskap ryddet unna det meste som kom deres vei og dermed ebbet oppgjøret ut i borteseier.

Det tredje strake 0-1-tapet var dermed et faktum, men det var blant annet en meget god 1. omgang å ta med seg inn i neste kamp. Da venter nemlig Odd og Skagerak Arena på fotballens nasjonaldag 16. mai.