Mistet seieren på overtid i hovedstaden

(Vålerenga Fotball - Sandefjord Fotball 2-2) Etter en strålende 1. omgang, hvor Sandefjord var det klart beste laget, endte det til slutt med poengdeling som følge av to seine Vålerenga-mål.

Det så lenge positivt ut for et SF-lag som tidvis malte over Vålerenga i de første 45 minuttene. Og da Mohamed Ofkir la på til 2-0 på mesterlig vis trodde nok de fleste, inkludert hundrevis av Enga-fans som forlot stadion, at seieren var i boks. Likevel endte det med 2-2 etter en VIF-dobbel på tampen av matchen.

Martí Cifuentes' menn fikk en drømmestart på kampen da Flamur Kastrati ble felt inne i Enga-feltet. Straffen ekspederte han på vakkert vis opp i det venstre kryss, og SF var i ledelsen etter kun tre minutter.

Et drøyt kvarter senere sendte samme mann avgårde en perfekt stikker mot Pau Morer alene i bakrom, men vingen snublet i avslutningsøyeblikket. Dermed ble skuddet reddet av Adam Larsen Kwarasey i buret.

Guttane fortsatte med å produsere målsjanser på løpende bånd, men margnene skulle vise seg å være imot ved flere anledninger; et Mohamed Ofkir-skudd sneiet krysstanga, Håvard Storbæks markkryper ble stoppet av en god redning og Ofkirs tredje forsøk glei av foten.

Like før sidebytte fikk Vålerenga sin første ordentlige sjanse da Erik Israelsson headet over fra kloss hold på en corner.

Trepoengeren røk

Etter hvilen var det et helt nytt kampbildet som presenterte seg ute på kunstgresset. Vålerenga var mye mer direkte og fikk plutselig flere sjanser på cornere og innlegg.

SF-gutta stod lenge godt imot og fikk banket unna det meste som kom deres vei.

På en visitt over midtbanestreken fikk innbytter Pontus Engblom servert ballen på et søvfat inne i boksen med tolv minutter igjen, men headingen traff innsiden av høyre stolpe og trillet langs streken før den ble klarert.

Kun øyeblikk senere spilte Sandefjord så seg fint opp mot venstresiden, hvor Ofkir mottok ballen. Vingen vendte innover og skaffet seg èn meter klaring. Dermed kunne han bare bøye ballen lekkert opp i det lengste krysset.

En fantastisk scoring skulle glede SF-fansen i ni minutter, da Vålerenga endelig skulle få hull på byllen.

Til slutt ble det derimot for mye da Peter Godly Michael fikk en flott gjennombruddspasning av Felipe Carvalho i bakrom. Spissen benyttet seg av spretten i ballen til å vippe over en utrusende Eirik Holmen Johansen og i mål.

Fjerdedommer viste så fram seks tilleggsminutter på tavla si, og dermed fortsatte spillet mot ett mål.

I det 93. spilleminutt sendte innbytter Felix Horn Myhre avgårde et langskudd, som fikk en retningsforandring inne i boksen, før det gikk forbi en utspilt Holmen Johansen.

Like etterpå fikk også Michael muligheten til å fullføre snuoperasjonen, men denne gangen var stanga på Sandefjords side.

Dommer Tom Harald Hagen blåste deretter for full tid, og dermed ble det ett poeng i stedet for tre til guttane.

Neste mulighet for seier blir dermed fredag 10. august, når Tromsø kommer på besøk til markeringen av Sandarcupen.

Kampfakta

Eliteserien, runde 17
Vålerenga Fotball - Sandefjord Fotball 2-2 (0-1)
Intility Arena
Tilskuere: 7 008
Dato: 5. august

Mål: 0-1 Flamur Kastrati (straffe, 3'), 0-2 Mohamed Ofkir (80'), 1-2 Peter Godly Michael (89'), 2-2 Felix Horn Myhre (90')

Gult kort: Vales, Ofkir, Kastrati, Vallès (SF)

Vålerenga Fotball (4-3-3):  Adam Larsen Kwarasey - Amin Nouri, Felipe Carvalho, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe (Dønnum, 76') - Erik Israelsson, Daniel Fredheim Holm, Samuel Friðjónsson (Grødem, 46') - Chidera Ejuke (Horn Myhre, 87'), Peter Godly Michael, Bård Finne

Sandefjord Fotball (4-2-3-1): Eirik Holmen Johansen - Christer Reppesgård, Lars Grorud, Marc Vales (Seck, 70'), Stian Ringstad - Enric Vallès, Emil Pálsson - Mohamed Ofkir, Håvard Storbæk, Pau Morer (Engblom, 52') - Flamur Kastrati (Kurtovic, 79')