Målkalas mot Notodden

(SF - Notodden 5-3) Det ble målrikt mellom SF og Notodden på Gamle Stadion fredag kveld.

Angriperen Flamur Kastrati har satt seg som mål å bli lagets toppscorer denne sesongen. Mot Notodden brukte han kun tjue minutter på å score i sin andre treningskamp på rad.

Også Péter Kovacs og André Sødlund fikk åpnet målkontoen for sesongen. Gledelig var det også at 17-åringen Herman Solberg Nilsen kom inn på som innbytter og scoret sitt første mål for A-laget.

- Nordlie må sperre opp øya

- Nordlie kan begynne å sperre opp øya, ler Kastrati.

Som svar til NRK-ekspert og tidligere SF-trener Tom Nordlie som uttalte i Sandefjords Blad denne uken at ingen av SFs nye spillere fikk han til å sperre opp øya.

Tjue minutter ut i treningskampen mot Notodden viste Kastrati at han blir å regne med denne sesongen. André Sødlund spilte Kastrati nydelig i gjennom på høyresiden. Spissen tok med seg ballen inn i 16-meteren og klinket ballen i ball via stolpen.

Notodden utlignet umiddelbart til 1-1 ved Ole Martin Aasen.

Håvard Storbæk ble lagt i bakken og skaffet hjemmelaget straffe midtveis i første omgang. Rutinerte Péter Kovács tok ansvar og plasserte ballen sikkert i mål.

På overtid i første omgang satt Kastrati ballen i mål igjen. Dommeren hadde sett noe ureglementert i feltet og annulerte scoringen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til SF.

Scoret sitt første A-lagsmål

Erik Mjelde spilte 90 minutter og gjorde en meget god figur. Tidlig i andre omgang var han regissør bak laget tredje scoring. Bergenseren tok med seg ballen fremover på en kontring langs venstresiden. Det knallharde innlegget traff en Notodden-spiller og lurte seg inn i nettmaskene til 3-1.

I det 70.minutt scoret Erlend Hustad for Notodden, til 3-2. To minutter senere var André Sødlund fremme på en retur og økte ledelsen til 4-2 for SF.

Bortelaget ga aldri opp og reduserte til 4-3 med under ti minutter igjen å spille.

Med fem minutter igjen på klokka var innbytter Herman Solberg Nilsen på rett plass og scoret hjemmelagets femte mål for kvelden. 17-åringen fra Nanset fikk sine første minutter for A-laget mot Fram i forrige treningskamp og gjorde nok et godt innhopp på topp i kveld.

Flere mål ble det ikke og dermed ble det fullt fortjent hjemmeseier, 5-3.

Kampfakta

Treningskamp
Sandefjord Fotball - Notodden 5-3 (2-1)
Gamle Stadion

Mål:
1-0 Flamur Kastrati (22'), 1-1 Aasen (25'), 2-1 Péter Kovács, straffe (35'), 3-1 selvmål (59'), 3-2 Hustad (70'), 4-2 André Sødlund (72'), 4-3 Velta (82'), 5-3 Herman S. Nilsen (86')

SFs lagoppstilling: Øystein Øvretveit - Joackim Olsen Solberg, Kevin Jablinski, Lars Grorud - Erik Mjelde, William Kurtovic, Enric Vallés, Håvard Storbæk, André Sødlund - Péter Kovács, Flamur Kastrati

Benyttede innbyttere: El Hadji Gana Kane, Abdoulaye Seck, Mats Holt, Sabawon Shamohammad, Herman S.Nilsen, Truls Krabbesund, Jesper Evensen