Ledelsen holdt ikke helt inn

(Fotballklubben Haugesund - Sandefjord Fotball 4-2) Etter en sterk 1. omgang ledet Sandefjord med to mål i Haugesund, men ledelsen hodt ikke helt inne og vertene vant til slutt 4-2.

Det startet helt strålende for Sandefjord med to mål av Pontus Engblom iløpet av de første 40 minuttene, men etter hvilen snudde Haugesund med fire mål på èn omgang.

Allerede etter ni minutter stemte det meste for SF da Håvard Storbæk satte Engblom opp inne i Haugesund-feltet. Alene med keeper plasserte svensken ballen iskaldt i det lengste hjørnet.

Hjemmelaget skulle komme til flere sjanser videre, men et solid SF-forsvar og en god Eirik Holmen Johansen holdt lenge unna.

Så fikk plutselig Engblom sjansen alene mot Per Kristian Bråtveit etter å ha stjålet ballen fra vertenes bakerste mann, men avslutningen sviktet da det gjaldt.

Fem minutter før pause satt ballen i kassa igjen etter et strålende angrep.

Enric Vallès spilte opp en presis pasning mot sin landsmann Pau Morer. Sistnevnte flikket så videre til Engblom på direkten, og svensken sendte avgårde et skudd mot Bråtveit i buret. Kula rikosjerte derimot fra keeperen, tilbake i Engblom og så i mål til 2-0.

Like før hvilen jaget tomålsscorer Engblom så etter sitt tredje, men som siste mann ble han felt av Alexander Stølås. Dommer Dag Vidar Hafsås lot derimot situasjonen passere i stillhet, mens spissen måtte ut med skade etter sidebytte.

Marginene imot

Guttane stod for god og trygg fotball fram til timen var passert før to minutter skulle bli meget skjebnesvangre.

Pontus Engblom fikset to kasser, men det var likevel ikke nok. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Først fikk Kristoffer Haraldseid kjempe seg forbi ved dødlinja til høyre, for så å servere 45 grader ut i feltet. Inne i boksen banket deretter David Akintoa inn hjemmelagets første redusering.

Hjemmefansen hadde knapt rukket å sette seg før jubelen stod løst nok en gang. På en corner stanget nemlig Benjamin Karamoko inn 2-2, nettopp slik han gjorde det på Komplett Arena for en måned siden.

I det 88. minutt skulle likevel sjansen for tre poeng igjen oppstå da de svartkledde kontret tre mot to. Storbæk trillet ut til Mohamed Ofkir, men vingen prøvde å spille tilbake til sin kaptein og traff en av hjemmelagets spillere i stedet.

Med marginene på feil side ble dessvrere nedturen enda større da kampen gikk inn i sitt siste minutt. På nok en corner skulle nemlig FKH fullføre snuoperasjonen.

Kaptein Christian Grindheim strakte nakken og stusset ballen inn i garnet fra første stolpe.

Tre minutter på overtid kom i tillegg prikken over i-en da innbytter Bruno Leite vippet inn 4-2, som ble sluttresulatet.

Dermed venter en liten sommerferie før serien fortsetter når Vålerenga venter på Intility Arena 5. august.

Kampfakta

Eliteserien, runde 16
Fotballklubben Haugesund - Sandefjord Fotball 4-2 (0-2)
Haugesund Stadion
Tilskuere: 3 504
Dato: 8. juli

Mål: 0-1 Pontus Engblom (9'), 0-2 Pontus Engblom (40'), 1-2 David Akintola (64'), 2-2 Benjamin Karamoko (66'), 3-2 Christian Grindheim (90'), 4-2 Bruno Leite

Gult kort: Ofkir (SF)

Fotbalklubben Haugesund (4-4-2): Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Vegard Skjerve, Benjamin Karamoko, Alexander Stølås - David Akintola (Velde, 77'), Christian Grindheim, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg - Ibrahima Koné (Leite, 63'), Frederik Gytkjær (Tronstad, 46')

Sandefjord Fotball (4-2-3-1): Eirik Holmen Johansen - Victor Demba Bindia, Lars Grorud, Christer Reppesgård, Erik Mjelde (Olsen Solberg, 56)- Enric Vallès, Emil Pálsson - Pau Morer (Sødlund, 72'), Håvard Storbæk, Mohamed Ofkir - Pontus Engblom (Gibson, 52')