La Liga-rykter og knallhardt arbeid

Joackim Olsen Solberg om ryktene til La Liga og den harde veien til Eliteserien.

Joackim Olsen Solberg var inne i sin fjerde sesong i Mjøndalen og hadde startet sesongen godt for de brunkledde i 1.divisjon. I følge det spanske nyhetsbyrået Marca skulle den spanske La Liga klubben Osasuna være interesserte i den da 22 år gamle norske backen.

«Osasuna vil ha deg»

«Jokke» smiler flaut og lener seg bakover når han blir bedt om å fortelle historien. Spørsmålet har han fått hundre ganger tidligere.

MIF-KAPTEIN: Olsen Solberg spilte 275 kamper for Mjøndalen. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)
MIF-KAPTEIN: Olsen Solberg spilte 275 kamper for Mjøndalen. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

Etter en god start på sesongen for Mjøndalen hadde han vært delaktig i flere av lagets mål tidlig i sesongen. Plutselig var det en agent som kontaktet den unge Olsen Solberg, som aldri tidligere hadde vært i kontakt med noen agenter.

- Det var en agent som ringte meg, og snakket om gull og grønne skoger. Han skulle få meg hit og dit, og det var ikke noe problem, forteller «Jokke».

Det ene førte med seg det andre og plutselig fikk han høre at det var skrevet om ham i Marca. En av de største avisene i Spania. Olsen Solberg var linket til Osasuna, som akkurat hadde endt på 9. plass i den spanske toppserien, La Liga.

Den norske pressen meldte seg på og den unge spilleren fra Krokstadelva ble oppringt fra alle kanter.

Fra å bli linket til Osasuna den ene uka, til å bli satt på benken mot Strømmen uka etter. Den var tung å svelge.

— Joackim Olsen Solberg
Men fra Spania kom det aldri noen telefon. Han hørte heller ikke mer fra agenten som hadde kontaktet ham tidligere. Uken etter alt oppstyret satt han på benken borte mot Strømmen.

- Fra å bli linket til Osasuna den ene uka, til å bli satt på benken mot Strømmen uka etter. Den var tung å svelge.

- Jeg levde i bobla og håpet det skulle være sant. Når jeg kom til meg selv, skjønte jeg at dette virket ganske usannsynlig, forteller han videre.

Brett opp ermene

Olsen Solberg vokste opp og spilte sine barndomsår i Birkebeineren. 15 år gammel gikk han videre til Strømsgodset, der han etter hvert fikk hospitere fast hos A-laget. I en gruppe på fem hospitanter var det fire som fikk signere sin første A-lagskontrakt med Strømsgodset. «Jokke» var femtemann som ikke fikk kontrakt.

AH5_5244.jpg
MOTGANG: Olsen Solberg fikk aldri A-lagskontrakt i Godset. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

Du kan legge deg ned og begynne å grine og synes synd på deg selv, eller brette opp ermene og vise at du faktisk har noe i det gamet å gjøre.

— Joackim Olsen Solberg
- Det var ganske tøft det også, men det gjør noe med deg. Du kan legge deg ned og begynne å grine og synes synd på deg selv, eller brette opp ermene og vise at du faktisk har noe i det gamet å gjøre. Det føler jeg at jeg har gjort, sier han.

I gruppa på de fem som hospiterte med Godset er det i dag bare Muhamed Keita som spiller på et høyere nivå enn «Jokke».

Etter 8 år og 275 kamper i Mjøndalen er han nå klar for sin andre sesong på Norges øverste nivå. Nå med draktnummer 17 på ryggen for Sandefjord Fotball i Eliteserien 2017.

En ny hverdag

- De første ukene har vært veldig artige og annerledes. Det er mange nye inntrykk og en ny hverdag. En hverdag jeg har hatt lyst til å ha, sier 27-åringen om sine første uker i Sandefjord.

På Nedre Eiker har de trent på ettermiddagen, etter jobb og studier. Nå møter han sine nye lagkamerater rundt frokostbordet på Komplett Arena kl. 08.30 hver dag.

- Jeg har fått en god mottakelse og et veldig godt inntrykk av alle sammen. Jeg har fått en veldig god start og det virker veldig bra, legger han til.

1prlx7h44yuj312cn9lzav5n3b
NY HJEMMEBANE: Olsen Solberg skrev under på en to års kontrakt med Sandefjord Fotball.

Den nye treningshverdagen har gitt kroppen noen reaksjoner, uten at det er noe dramatisk ifølge ham selv. For «Jokke» ble holdt igjen med en stiv hamstring da spillerne testet kondisjonen forrige uke.

- Jeg skulle gjerne løpt, men ble holdt litt tilbake. Jeg var veldig stiv i hamstring og da er det bedre å stå over to dager, enn å være ute i to måneder med strekk.

Torsdag er det klart for årets første treningskamp og da håper han å være i aksjon på banen.

- Jeg aner ikke hvor delaktig jeg skal være enda, men jeg håper på mye spilletid. Jeg synes formasjonen er spennende og måten vi trener på her i SF. Det er en formasjon jeg tror kan kle meg godt, smiler «Jokke».

Treningskampen mot Fram Larvik spilles torsdag kl. 17.00 på Gamle Stadion.

Annonse fra Eliteserien: