Her er den nye kapteinen

Hovedtrener Lars Bohinen og hans trenerteam har valgt ny kaptein for sesongen 2017.

Lars Grorud er Sandefjord Fotballs nye hærfører. Trener Lars Bohinen og hans trenerteam har plukket ut veteranen som ny kaptein for sesongen 2017. Han har erfaring som kaptein både fra Sogndal og Fredrikstad, og var i kapteinsteamet i Brann. Det er med andre ord ingen fersking, som skal lede troppene på det øverste nivået i året som kommer. Fra et objektivt ståsted kunne ikke laget fått en bedre leder – motivert, fornuftig og tydelig. En forlenget høyrearm som alle trenere ønsker seg.

Lars har lang fartstid fra toppfotballen, men da han takket av som Fredrikstad-spiller etter sesongen 2014, så gikk flyttelasset til Larvik og 2. divisjonslaget Fram.

Jeg tror vi ender opp blant topp 10.

— Lars Grorud
 – Jeg forsto bare etter noen uker at dette var et feilvalg. Ikke bare at jeg lengtet tilbake til toppfotballen, men jeg følte også at jeg hadde mye toppfotball inne. Jeg var ikke i tvil da Lars Bohinen og SF ville satse på meg, og fra sommeren 2015 var jeg på plass. Selv om jeg har fylt 33, så ser jeg på ingen måte noen ende på karrieren. Jeg er toppmotivert, og superklar for å møte Rosenborg, Brann og de andre elitelagene. Og jeg tror at SF ender opp blant topp 10, kommer det fra den nye kapteinen.

33-åringen spilte høstsesongen for SF i 2015, men kunne ikke hindre nedrykk. – Vi lærte enormt mye av det, og enkelte kamper er vonde minner. Vi slapp for eksempel inn baklengs mot Aalesund i det 89. og 92. minutt, slik skal vi unngå i 2017.  Og flere andre tullemål helt mot slutten av kampene. Vi var rett og slett ikke gode nok, og opptrådte ved flere tilfeller i overkant naivt. Vi så store forbedringer i fjorårssesongen, selv om motstanden selvsagt var svakere. Nå kommer et godt forberedt lag på banen, og vi skal opptre med en helt annen kynisme denne sesongen. Lars Grorud er klar og tydelig, noe som en forsvarssjef og leder også bør være.

KAPTEIN: Lars Grorud er ny kaptein. (Foto: Torstein Flåm)
KAPTEIN: Lars Grorud er ny kaptein. (Foto: Torstein Flåm)

I år har det kommet til noen meget spennende nykommere, og vil tilføre laget kvalitet på mange plasser. Vi har fått fjorårets Mjøndalen-kaptein Joackim Olsen Solberg (27), Thomas Kind Bendiksen (27) og angrepsspilleren Flamur Kastrati (25). Solide tilvekster som vil gli inn i fellesskapet, også har vi noen spennende unggutter. Andrè Sødlund (20) fikk mye spilletid i fjor, og har tatt steg og kan bli en overraskelse i Eliteserien. Jeg kan nesten ikke vente til alvoret begynner, sier Lars, som allerede i morgenkveld skal møte sin gamle klubb Fram i treningskamp.

Lars Grorud vil trolig være sentral i en tre-back linje aller bakerst, og trener Lars Bohinen er ikke en type som vingler. Han er trofast mot sitt 3-5-2 system, og den nye kapteinen skal bidra til at formasjonene ikke slår sprekker. – Jeg liker å kommunisere ute på banen, gir positiv feed-back og vil lede troppene på en tydelig måte. Liker å ta ansvar også utenfor banen, og i garderoben forsøker jeg etter beste evne å motivere og være konstruktiv. Vi er klar over at motstanden i år blir langt tøffere, men vi skal være godt forberedt når det hele blåses i gang den 2. april, sier 33-åringen fra Tønsberg.

Den nye sjefen ute på banen har kjøpt seg hus i barndomsbyen Tønsberg, og er far til to gutter på fem og halvannet år. – For øyeblikket har jeg en optimal tilværelse som fotballspiller, men jeg forstår jo at det vil ta slutt en dag. Jeg fikk god tid til å tenke på framtiden i fjor høst, da jeg ble rammet av en blodsykdom. Nå er jeg heldigvis helt frisk igjen. Det kommer en tid etter fotballen også, men det er vel ikke utenkelig at jeg blir værende i miljøet i en eller annen funksjon etter spillerkarrieren. Fellesskapet, garderobepraten og vennskapet er noe som betyr mye for meg, avslutter en kampklar kaptein. – Vi skal bite fra oss i år – det er helt sikkert. Lars Grorud får lagt inn det siste ordet.

Annonse fra Obos-ligaen: