Fredriksen: - Kanskje møter vi et lag blottet for selvtillit

AaFK-trener Trond Fredriksen foran søndagens kamp.

Aalesund-trener Trond Fredriksen mener at Sandefjords bortesmell mot Brann sist, kan gi en stor hjemmefordel. – Trolig møter vi et lag helt ribbet for selvtillit, og ærlig talt så bør vi være bedre enn Sandefjord her hjemme Color Line Stadion. Dette er en kamp vi skal vinne, sier Trond Fredriksen, og vi legger til at Sandefjord aldri har reist fra Jugend-byen med seier.

Annonse:

Likevel er Trond Fredriksen en smule usikker foran søndagens oppgjør. – Det kan også slå den andre veien, at nyopprykkede Sandefjord kommer hit med en fandenivoldsk innstilling og vil reise kjerringa. Uansett så var 0-5 i Bergen noe som helt sikkert såret stoltheten til Lars Bohinens gutter. De har utvilsomt vært Eliteseriens største overraskelse så langt, og de er utrolig ekle å spille mot. Jeg må ta helt spesielle forholdsregler mot dem, kommer det fra Fredriksen, som tross braknederlaget mot Brann har stor respekt for Sandefjord.

Ramsteijn tilbake

Den nederlandske forsvarskjempen Kaj Ramsteijn (27) måtte sone for kort borte mot Viking, men går sikkert rett inn i startelleveren mot SF. - De lærte nok leksa si i Bergen, og jeg er sikker på at de kommer med langt flere spillere bak ballen enn mot Brann. Vi må opptre klokt og være klare til å møte et lag som sannsynligvis legger seg svært lavt, sier Ramsteijn, som er ny av året og har fristet tilværelsen nede i divisjonene i hjemlandet Nederland. (Almere City).

ms1-160317-23
Kaj Ramsteijn (Foto: Marius Simensen, Digitalsport)

Negativ tendens

Aalesund har åpnet sesongen 2017 på en solid måte, og laget ble hyllet i 17. Mai-toget da de vandret gjennom byen. – Det var en herlig opplevelse, og jeg følte stolthet. Nå gjelder det å vinne mot Sandefjord, for publikum forsvinner gradvis fra Color Line Stadion. Vi må starte poengfangsten allerede på søndag. Gode resultater og profiler ute på kunstgresset er det som teller, kommer det fra AaFK-treneren, som i sin tid fikk det glatte lag av daværende trener Kjetil Rekdal foran åpent TV-kamera. – Du snur ikke ræva til hvis du spiller i Tippeligaen, kom det fra en illsint Rekdal og siktet til Fredriksen. Nå sitter den utskjelte selv med ansvaret, og framstår noe mildere enn sin forgjenger.


Eliteseriens beste

Det er mange, og spesielt på Sunnmøre, som har karakterisert målvakt Andreas Lie som Eliteseriens beste på sin plass. – Han har storspilt, og det er ingen tvil om at han har reddet oss flere ganger denne sesongen. Andreas er en matchvinner, og har betydd plusspoeng for Aalesund i 2017, sier Trond Fredriksen, som også legger til at AaFK har potensielle matchvinnere i den andre enden av banen. – Edwin Gyasi er en klassespiller, og målsniken Mos fornekter seg ikke. Mostafa Abdellaoue (28), har tidligere vært Eliteseriens toppscorer, og har stø kurs også i år. Vi har noen karer med det lille ekstra, advarer AaFK-trener Fredriksen.

Avslutningsvis så må vi melde at vår mann på topp, Flamur Kastrati, var på utlån til Aalesund i fjor høst. Han fikk bare slippe til tre ganger. Han vil nok bevise for sunnmøringene at han er en toppspiss….

Aalesund - Sandefjord Fotball

  • Tid: Søndag kl. 18.00

  • Sted: Color Line Stadion, Aalesund

  • Kampen vises på Eurosport Player

Annonse fra Eliteserien: