Før kampen mot Vålerenga

Etter to knepne serietap er det duket for storfint besøk når Vålerenga kommer til Sandefjord.

Med to knepne 1-0-tap for henholdsvis Brann hjemme og Lillestrøm borte friskt i minne er det nå tid for å snu kjerringa.

På andre siden av banen står Ronny Deila og Vålerenga, og dermed kan man se tilbake på fjorårets sesong med god samvittighet. SF slo nemlig laget fra hovedstaden i begge oppgjørene av 2017-sesongen.

På Ullevaal endte det med 2-1-seier etter to mål av Flamur Kastrati, mens på Komplett Arena ble sluttresultatet 2-0 etter scoringer fra Pau Morer og André Sødlund.

Enga har fått en helt grei start på årets sesong og ligger for øyeblikket på en 7. plass med 12 poeng på åtte kamper. Statistikken til de blå, rød og hvite er 3-3-2, mens målforskjellen lyder 14-13.

Sist seriekamp for Deila & co endte 2-2 da Haugesund kom på besøk til Initility Arena. Felipe Carvalho og Peter Godly Michael stod for målene som sikret ett poeng. 

Siden den gang har også Bohemene rukket å avansere til tredje runde i cupen etter å ha slått Skeid 2-1 borte.

Historisk sus

Oppgjøret SF-Vålerenga gir en rekke assosiasjoner, men de fleste supportere tenker nok umiddelbart på kvaliken, og særlig returkampen i Vallhall, i 2003-sesongen. 

Det er nemlig 15 år siden den historiske matchen som ble spilt 22.november.

Etter at det endte 0-0 på Storstadion skulle det hele avgjøres i Oslo. En heseblesende kamp, som også huskes for et par diskutable dommeravgjørelser, resulterte i 5-3-seier til Vålerenga. 

Totalt har lagene møtt hverandre 14 ganger i seriesammenheng, med VIF som klare favoritter. 

Elleve av oppgjørene har nemlig endt med seier til Oslo-laget, mens guttane har gått triumferende av banen ved tre anledninger.

Skader og karrantener

Fra forrige helgs oppgjør mot Lillestrøm er det flere gladnyheter på listen over tilgjengelige spillere.

Ingvar Jónsson og Joackim Olsen Solberg er begge tilbake etter å ha sonet for karantene, mens Victor Demba Bindia også skal være klar fra en smell.

Det blir derimot litt for tidlig for Enric Vallès, Abdoulaye Seck og Mohamed Ofkir, som alle fortsatt er ute med skader. De to sistnevnte nærmer seg riktignok kampform om ikke alt for lenge. 

Annonse fra Eliteserien: