Før kampen mot Tromsø

Etter tre strake hjemmekamper har guttane reist opp nordover for å møte gutan i Tromsø.

Magnus Powells mannskap reddet forrige uke ett poeng på overtid mot Kristiansund, før det sist onsdag ble en komfortabel 6-1-seier i cupens 1. runde mot Eik Tønsberg.

Nå er det dags for årets tredje bortekamp med Simo Valakari og hans Tromsø som motstander.

Assistenttrener Geir Ludvig Fevang ser fram mot oppgjøret i nord og peker på en annen kunstgresskamp som god erfaring.

- Vi kommer nok til å måtte ligge litt i den høyden defensivt (som mot Start), og så må vi prøve å ligge tett og kompakt for å gjøre det vanskelig for dem. 


Nordlenningene har hatt en litt blandet start på årets Eliteserie med to seire, en uavgjort og to tap. 

Etter å ha blitt feid av banen med 1-4 i åpningskampen mot Start har de tre siste kampene blant annet inneholdt sterke 4-0- og 3-1-seire over henholdsvis Ranheim og Strømsgodset hjemme.

Sist helg endte det 1-1 da gutan gjestet Stabæk på Nadderud etter mål av Slobodan Vuk for de røde og hvite. 

Dermed ligger TIL på en 8. plass med syv poeng på fem kamper, to pinner over Sandefjord på 11. plass.  

SF med tallene på sin side

Siden de to lagene møttes for første gang i 2002 har det vært 16 oppgjør dem i mellom, med Sandefjord som det historisk beste laget. Seks har nemlig endt med blå seier, seks med uavgjort og fire med Tromsø-triumf.

Sist oppgjør mot laget fra "nordens Paris" endte med 3-0-seier da lagene møttes i Sandefjord i fjorårets sesong. Erik Mjelde, Joackim Olsen Solberg og Håkon Lorentzen stod for målene den gang.

I Tromsø ble det 1-1 etter at Pau Morer og Aron Sigurdarson scorte hvert sitt mål, men det er nok spanjolens "slede-tur" bak Thomas Lehne Olsen som huskes best fra akkurat den kampen.

På flyturen oppover var verken Pau Morer eller Abdoulaye Seck med. Mens førstnevnte fortsatt sliter med en lyskeskade pådro den senegalesiske stopperen seg en smell mot Kristiansund sist helg. Gledelig nok for Powell er det derimot at islandske Emil Pálsson er med i en tropp for første gang i år etter et lengre skadeavbrekk.

Annonse fra Eliteserien: