Før kampen mot Strømsgodset

Sandefjord tar turen til Drammen for å møte et hardt presset Strømsgodset til kamp søndag kl. 18.00.

Guttane har fortsatt til gode å vinne i mai, og i førstkommende runde blir det nok en sjanse til å snu kjerringa når et Strømsgodset med nedadgående formkurve står for tur.

Søndagens motstander har nemlig gått seks kamper uten seier, mens de tre siste har endt med tap.

Forrige runde gikk Tor Ole Skulleruds menn på et braktap da Kristiansund vant 4-0 på hjemmebane.

Dermed ligger Godset på en 13. plass med ni poeng på elleve kamper så langt. Statistikken til de marineblå er på 2-3-6 med en målforskjell på 14-19. 

Strømsgodset best innbyrdes

Om man ser på alle gangene de to lagene har møtt hverandre er det drammenserne som skiller seg best ut.

På 20 oppgjør har nemlig Strømsgodset vunnet 13, mens to har endt med uavgjort og fem med SF-seier.

Det ligger forøvrig an til å bli et målrikt om man ser på tidligere historikk da snittet ligger på 3,45. Til sammen står det 42-27 i målprotokollen, med favør Godset.

Under fjorårets sesong gikk begge kampene mot Sandefjords vei, men på Marienlyst var det med knappest mulig margin etter at en Tokmac Nguen-scoring skilte lagene. På Komplett Arena endte det med 2-1 etter at Eirik Ulland Andersen, Flamur Kastrati og Marcus Pedersen.

Skader og suspensjoner

Midlertidig SF-trener Geir Ludvig Fevang må fortsatt klare seg uten Håvard Storbæk, som smadet seg i kampen mot Vålerenga, men kapteinen er ute mindre enn forventet.

Abdoulaye Seck er også stadig utilgjengelig med påvist muskelproblematikk etter en MR-sjekk.

Ellers er det usikkerheter rundt Enric Vallès og Emil Pálsson, som begge gikk ut mot Sarpsborg med skader, og duoen vil nok bli testet fram til kampstart.

Gledelig nok for Fevang er det at Pau Morer har ristet seg av alt av småskader etter å ha gjennomført 90 minutter sist runde. 

Annonse fra Eliteserien: