Før kampen mot Odd

Etter tre knepne 0-1-tap på rad tar Sandefjord den korte turen til Skien for å møte Odd på fotballens nasjonaldag.

Det er tid for revansje etter at SF har gått på tre strake 0-1-tap, når Odd byr opp til fest på den største dagen i norsk fotballkalender.

Midlertidig trener Geir Ludvig Fevang har fått strammet inn mer defensivt enn hva tilfellet var tidligere i sesongen, men venter fortsatt på sitt første poeng som SF-sjef.

Dagens motsander fra Telemark så egentlig ut til å ha fått opp dampen i serien med tre seire på rappen, men sist runde endte det med et bittert 3-1-tap borte mot Ranheim.

Dermed er Dag Eilev Fagermo sitt mannskap i skrivende stund plassert på en 8. plass med 13 poeng på ni kamper. Statistikken til de hvite og sorte lyder 4-1-4, med en målforskjell på 12-12.

Oddrane har med andre ord fått en helt OK start på årets Eliteserie, men opp til Haugesund på tredjeplass er det kun fem pinner.

Odd suveren historisk sett

De to lagene har møtt hverandre totalt 14 ganger i seriespill, og det er Odd som har statistikken på sin side.

Hele elleve ganger har det endt med seier til telemarkingene, mens to har gitt uavgjort og kun èn gang har det endt med SF-seier.

Sistnevnte triumf var helt tilbake i 2008-utgaven av 1. divisjon da SF vant 3-0 på Komplett Arena. Malick Mané scoret to mål, mens Kjartan Finnbogason nettet èn gang. 

Ellers er det verdt å merke seg at guttane aldri har vunnet en 16. mai-kamp i Eliteserien. Heller ikke har man tatt poeng på bortebane mot Odd på totalt ni forsøk. Dermed er det to statistikker som kan brytes om SF skulle ta en seier i kveld. 

Skader og suspensjoner

I Sandefjord-leiren er det stadig noen gjentakende navn på skadebenken. 

Enric Vallès er tilbake i lett trening, men fortsatt ikke helt klar. Også Abdoulaye Seck har litt å gå på for å være tilbake i startelleveren. 

Victor Demba Bindia er noe tvilsom etter å ha pådratt seg en smell i Lillestrøm-kampen for to uker siden, men senegaleseren var ubenyttet reserve i hele hjemmekampen mot Vålerenga sist helg.

I tillegg må guttane klare seg uten kaptein Håvard Storbæk som pådro seg en skade tidlig i 1. omgang i Enga-kam

Av gledelige nyheter er det at Mohamed Ofkir er tilbake og med i troppen etter å ha vært ute med en infeksjon i tåa. 

Annonse fra Obos-ligaen: