Før kampen mot Haugesund

Sandefjord tar søndag kl. 18.00 imot Haugesund i det som blir Martí Cifuentes' første kamp som hovedtrener.

Spanske Martí Cifuentes har rukket å få litt over en uke med spillergruppa før han nå skal få sin debut ved trenerroret med Haugesund som motstander. 

Med seg på sidelinjen har han også landsmann, og felles nyerverving, i den fysiske treneren Jordi Gonzalez, som også kommer til å fungere som en assisterende trener.

Etter flere knepne tap den siste halvannen måneden kan det dermed ligge an til å bli den første trepoengeren siden 4-1-seieren over Start i 2. serierunde.

Dagens motstander har fått en mer enn brukbar start på sesongen med foreløpig 5. plass og 21 poeng på 12 kamper. Statistikken til de hvite og blå er på 6-3-3, mens målforskjellen ligger på 18-14. 

Sist kamp endte det med en 1-0-seier over Tromsø på hjemmebane etter Kent-Are Antonsen var uheldig og lagde selvmål.

Haugesund-favør

Om man ser på tidligere møter mellom lagene er det fort å tenke tilbake til fjorårets solide 2-0-seier, med Abdoulaye Seck i herlig slag.

Senegaleseren knuste først alle i en luftduell for å sette inn kampens første mål, før han spurtet ifra samtlige haugalendinger og serverte André Sødlund på det andre målet.

Totalt har de to lagene møtt hverandre 16 ganger i seriesammenheng, og det er Haugesund som har overtaket. 9 ganger har det nemlig endt med seier til FKH, mens ved fem anledninger har det blitt uavgjort og kun to ganger har SF vunnet.

Utenom forrige sesongs nevnte 2-0-seier må man helt tilbake til 2004-sesongen da blant andre nåværende assistenttrener Geir Ludvig Fevang var med på å vinne 3-0 på Rogalandet.

Skader og karantener

Etter å ha slitt med flere skader på diverse spillere gjennom hele årets sesong hittil har det endelig begynt å lysne litt for Sandefjord.

Cifuentes har dermed flere strenger å spille på med blant andre kaptein Håvard Storbæk i fullt slag.

Abdoulaye Seck har også trent med laget gjennom hele uka, men vil nok matches forsiktig etter å ha vært ute siden april.

Duoen Enric Vallès og Emil Pálsson har også vært med på alle spilldeler og gir spanske Cifuentes etterlengtede alternativer på midten.

Den eneste spilleren SF-treneren med sikkerhet må unnvære er Erik Mjelde, som sliter med en liten strekk.

Annonse fra Eliteserien: