Flere nummer for små mot Vålerenga

Hovedstadsklubben ble for sterke og vant 4-0 i lørdagens treningskamp på Sandvika Stadion.

På et Sandvika Stadion i nydelig solskinn og med kald vårluft skulle eliteserielagene Vålerenga og Sandefjord Fotball måle krefter lørdag formiddag.

Positiv åpning

Åpningen til guttane, som for anledningen spilte i hvitt, var både offensiv og god. Selv om det nok må et godt blått hjerte til for å huske det, etter spilte 90 minutter.

Med Flamur Kastrati og Håkon Lorentzen på topp presset guttane på og tok kommandoen i kampen fra start. Det høye presset med god støtte fra midtbanen gjorde at ballen ble vunnet flere ganger på Vålerengas banehalvdel.

Forsvaret med Christer Reppesgård Hansen i midten bak sto høyt og så ut til å ha god kontroll på Enga-angrepet med Mohammed Abdellaou i front.

AH5_0422_2
LYSPUNKT: Håkon Lorentzen klinte til fra start mot VIF. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

To mål rett i fleisen

Først scoret Vålerenga ett. Backen Robert Lundström kom fri på vår venstreside og slo 45 grader ut i feltet til Ghayas Zahid. Midtbanespilleren dro med seg ballen inn i feltet og plasserte den enkelt i lengste hjørne.

Bare fem minutter senere doblet Vålerenga ledelsen ved Bård Finne. Igjen kom de blåkledde seg rundt på vår venstrekant og fikk slått inn foran mål, der Finne styrte ballen i mål.

Det var også resultatet til pause.

Kurtovic var endelig tilbake

Gledelig var det å se William Kurtovic tilbake på banen etter vinterens skadeavbrekk. Unggutten ble byttet inn fra start i andre omgang og kunne ta med seg verdifull kamptrening før seriestart.

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel da dommer Svein-Erik Edvardsen blåste straffe til Oslo-klubben. Edvardsen mente Reppesgård var for hard i duellen med den tidligere landslagsspissen "Moa", som falt lett i bakken.

Vår islandske landslagskeeper Ingvar Jónsson gikk riktig vei og reddet straffesparket fra Daniel Fredheim Holm.

FINNE-DOBBEL: El-Hadji Gana Kane forsøker å stoppe Bård Finne. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

Ballen vil ikke i mål

Kastrati hadde et par brukbare skuddforsøk og André Sødlund hadde et skudd som ble godt reddet av keeper like før slutt. Det etter gode kombinasjoner med Storbæk og nevnte Kastrati.

Likevel ble det heller ikke nettsus denne helgen for trener Lars Bohinens menn.

Trenerkollega Ronny Deila kunne juble to ganger til i løpet av kampen. For både Finne og innbytter Henrik Kjelsrud Johansen satt ballen i mål før dommer Edvardsen blåste av kampen.

Det endte med 0-4 tap på Sandvika Stadion.

Kampfakta

Treningskamp
Vålerenga - Sandefjord Fotball 4-0 (2-0)
Sandvika Stadion

Mål: 1-0 Ghayas Zahid (24'), 2-0 Bård Finne (29'), 3-0 Finne (61'), 4-0 Johansen (89')

SFs lagoppstilling: Ingvar Jónsson - El-Hadji Gane Kane , Christer Reppesgård Hansen, Joackim Olsen Solberg - Erik Mjelde, Thomas K. Bendiksen (Kurtovic, 46'), Enric Vallés, Håvard Storbæk, Victor Demba Bindia (Jablinski, 55')- Flamur Kastrati, Håkon Lorentzen (Sødlund, 55')